Leverantör

Pre Zero

En Svensk Klassiker och loppen Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet satsar på att bli bäst i världen på hållbarhet. Det är ambitionen med samarbetet mellan En Svensk Klassiker och återvinningsföretaget PreZero. Målet är att höja avfallshanteringen till en ny nivå av effektivitet och miljöriktighet.

– Allt fler erövrar En Svensk Klassiker och det är bra för folkhälsan och naturligtvis jätteroligt för oss. Vi har jobbat hårt för att göra avfallshanteringen och återvinningen effektivare. Det går inte att ha små ambitioner i det här fallet, så nu har vi bestämt oss för att bli världsbäst vad gäller hållbarheten för de fem loppen, forsätter Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker.

Om PreZero

PreZero erbjuder effektiva avfalls- och återvinningslösningar med fokus på kundens behov och långsiktig hållbarhet. De samlar in och hanterar restmaterial från sina kunders verksamhet genom återvinning och/eller energiutvinning. I deras vardag är kundnytta lika med miljönytta.

PreZero har huvudsäte i Tyskland och verksamhet i åtta länder. I Sverige finns de på ca 60 platser, har drygt 1 100 medarbetare, fler än 50 återvinnings- och mottagningsanläggningar, och sköter avfallshanteringen i ett 40-tal svenska kommuner.