Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer

Lidingöloppet – naturskön löpning för alla

TCS Lidingöloppshelgen äger rum under tre dagar sista helgen i september varje år. På gröna Lidingö strax utanför Stockholm bjuds upp till en härlig folkfest med flera olika lopp och distanser.

Det klassiska 30 km-loppet, TCS Lidingöloppet, är sedan 1982 noterat i Guiness Rekordbok som världens största terränglopp. Lidingöloppshelgen bjuder på många olika lopp och alla är utan tvekan en stor utmaning för de flesta, oavsett vilken distans du springer. Totalt deltar närmare 45 000 löpare i alla lopp under Lidingöloppshelgen Läs mer på www.lidingoloppet.se.


Klassikerloppen under TCS Lidingöloppshelgen

TCS Lidingöloppet 30 km

30 kilometer i tuff och vacker terräng, genom skog och med utsikt över vattnet som omger gröna Lidingö. Lidingöloppets första och mest klassiska distans är en härlig utmaning. Ett backigt kraftprov som utgör en av hörnpelarna i En Svensk Klassiker Känslan när du spurtar i mål och kan jubla över din prestation är underbar. Åldersgräns 17 år.


Rosa Bandet-loppet 10 km

Rosa Bandet-loppet är tio kuperade och mjuka kilometer på gröna Lidingö. Tillsammans med alla andra deltagare skapar du en folkfest. Du springer för din egen skull och för att ha riktigt kul, men du bidrar också till den viktiga cancerforskningen. 100 kr av anmälningsavgiften skänker du till Cancerfonden.

När du har klarat av de 10 km är ett av de fyra loppen i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta genomförda. Åldersgräns 11 år.


TCS Lidingöloppet 15 km

Löparglädje i 15 kilometer! Längs Lidingös strandkant, genom skog, mark och över ängar utmanas du av stora och små backar. Starten är som alltid på Koltorps gärde. Ett energigivande lopp som ingår i En Svensk Klassiker Halva. Åldersgräns 15 år.


Lidingölopp året runt

Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. Utöver TCS Lidingöloppshelgen arrangerar Lidingöloppet Vårhelgen, med MTB-lopp, Vårmilen och Lidingö Ultramarathon, men även andra löplopp i Stockholmsområdet. Mellan april och september arrangeras Lidingöloppet On Tour – träning, tävling, seedning och pepp, på flera orter i landet. Loppen är seedningsgrundande till TCS Lidingöloppet och du kan se när loppen kommer till din stad på tcslidingoloppet.se/LLontour


Historik

Det hela började 1965 då Karl Axel ”Kacke” Karlberg och Sven Gärderud fick idén att starta ett terränglopp för motionärer. Inspirationen kom från en artikel i tidningen Idrottsbladet om att friidrotten inte lockat den stora massan folk till att idrotta. De ville göra ett lopp som var ett par mil och det skulle vara en bragd att klara av det. Loppet planerades och genomfördes på Lidingö.

Distansen blev 30 km och första gången var det 644 löpare som startade, 512 kom i mål. Banan på 30 km är en riktig utmaning. Terrängen är rejält kuperad och mest känd är Abborrbacken som kommer efter att du har sprungit 25 km. Det är banans längsta och brantaste backe.Kontakta Lidingöloppet

Växel: + 46 8 – 765 26 15
Kontakt: info@lidingoloppet.se

Webb: www.lidingoloppet.se
Facebook: www.facebook.com/lidingoloppet
Instagram: www.instagram.com/Lidingoloppet

Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer