Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer

Lidingöloppet – löpning för hela familjen

Idag finns lopp i flera distanser och även barnlopp som springs under tre dagar sista helgen i september varje år på Lidingö strax utanför Stockholm.

Det klassiska 30 km-loppet, TCS Lidingöloppet, är sedan 1982 noterat i Guiness Rekordbok som världens största terränglopp. Lidingöloppshelgen bjuder på många olika lopp och alla är utan tvekan en stor utmaning för de flesta, oavsett vilken distans du springer. Totalt deltar närmare 45 000 löpare i alla lopp under Lidingöloppshelgen. Det rekommenderas att du är tränad i kropp och själ, och fullt frisk, för att klara av den kuperade banan, speciellt de sista 15 kilometer. Vill du läsa mer om Lidingöloppet se deras hemsida www.lidingoloppet.se.


Klassikerloppen under Lidingöloppshelgen

TCS Lidingöloppet 30 km

30 kilometer i tuff men vacker terräng. Lidingöloppets klassiker är en härlig utmaning och en av hörnpelarna i En Svensk Klassiker. Över 100 backar utmanar dina muskler, minst lika många havsglimtar stärker dina sinnen. Och vi kan lova att du blir hyllad i målfållan! Åldersgräns 17 år.

TCS Lidingöloppet 30 genomförs 2018-09-29. Ingår i En Svensk Klassiker


Rosa Bandet-loppet 10 km

10 kilometer energi med bara tjejer. På mjuka spår i tuff terräng springer du milloppet som gör gott för både kropp och själ. I den rosa startgruppen går nämligen hela anmälningsavgiften oavkortat till Cancerfonden. 2017 infördes för första gången en Mix-grupp där män och kvinnor tillsammans kunde delta och halva startavgiften går till Cancerfonden. När du gått i mål och avklarat 10 km har du klarat ett av fyra lopp i Tjejklassikern. Åldersgräns 12 år.

Rosa Bandet-loppet genomförs 2018-09-30. Ingår i Tjejklassikern.


TCS Lidingöloppet 15 km

Löparglädje i 15 kilometer! Längs Lidingös strandkant och genom skog, mark och ängar utmanas du av stora och små backar. Starten är som alltid på Koltorps gärde. Ett energigivande lopp som ingår i Halvklassikern. Åldersgräns 15 år.

TCS Lidingöloppet 15 genomförs 2018-09-29. Ingår i Halvklassikern.


Lidingölopp året runt

Utöver Lidingöloppshelgen arrangerar Lidingöloppet mountainbike-lopp, men även andra löp-lopp i Stockholmsområdet. Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. Mellan april och september arrangeras Lidingöloppet On Tour – träning, tävling, kunskap, seedning och pepp på flera orter i landet. Loppen är seedningsgrundande till TCS Lidingöloppet och du kan se när loppen kommer till din stad på tcslidingoloppet.se/LLontour


Historik

Det hela började 1965 då två personer, Karl Axel ”Kacke” Karlberg och Sven Gärderud fick idén att starta ett terränglopp för motionärer. De fick idén efter att ha läst i tidningen ”Idrottsbladet” att friidrott inte lockat den stora massan folk till att idrotta. De ville göra ett lopp som var ett par mil och det skulle vara en bragd att göra det. Loppet planerades och genomfördes på Lidingö.

De ville göra ett lopp som var ett par mil och det skulle vara en bragd att göra det.

Loppet blev 30 km och första gången var det 644 löpare som startade och av dessa kom 512 i mål. 2015 var det 21 500 som var anmälda till samma lopp. Banan på 30 km är en riktig utmaning. Det är en väldigt kuperad terräng och mest känd är Abborrbacken som kommer efter att du har sprungit 25 km. Det är banans längsta och brantaste backe.Kontakta Lidingöloppet

Växel: + 46 8 – 765 26 15
Kontakt: info@lidingoloppet.se

Webb: www.lidingoloppet.se
Facebook: www.facebook.com/lidingoloppet
Instagram: www.instagram.com/Lidingoloppet

Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer