Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer

Vansbrosimningen – en av världens största simtävlingar

Vansbrosimningen är Sveriges största öppet vatten-evenemang med närmare 16 000 deltagare. Tävlingarna går av stapeln i Vansbro i vackra Dalarna.

Vansbrosimningen har något för alla, kvinnor som män, ung som gammal, elit eller motionär. Simningen är inte bara en folkfest för deltagarna utan även för åskådarna. Publik kan följa alla lopp från strandpromenaden längs Västerdalälven. Vill du veta mer om Vansbrosimningen, se deras hemsida www.vansbrosimningen.se.


Lopp som ingår i En Svensk Klassiker

Vansbrosimningen 3000 meter

Vansbrosimningen eller Vansbro Öppen Älv inleds med 2000 meter medströms simning i Vanån och resterande 1000 meter är motströms i Västerdalälven. Minimiålder för att delta i Vansbrosimningen är 10 år.

Vansbrosimningen 3000 m. Ingår i En Svensk Klassiker.
Vansbro Öppen Älv 3000 m. Ingår i En Svensk Klassiker.
Vansbro Öppen Älv Lördag 3000 m.  Ingår i En Svensk Klassiker.


Vansbro Kortsim 1 000 meter

Vansbro kortsim simmas motströms i Västerdalälven. Loppet passar bra som instegstävling för den som vill prova simning i öppet vatten, men även för den erfarne simmaren att testa sina sprintkunskaper!  Minimiålder för att delta i Vansbro kortsim är 10 år.

Vansbro Kortsim 1 000 m. Ingår i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta.


Vansbro Tjejsim 1 000 meter

Vansbro Tjejsim simmas motströms i Västerdalälven och är enbart för tjejer. Loppet passar bra som instegstävling för den som vill prova simning i öppet vatten, men även för den erfarne simmaren att testa sina sprintkunskaper!  Minimiålder för att delta i Vansbro Tjejsim är 10 år.

Vansbro Tjejsim 1000 m.  Ingår i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta.


Vansbro Halvsim 1500 meter

Vansbro Halvsim startar i Vanån. Efter 500 meter medströms svänger loppet in i Västerdalälven och sista kilometern simmas motströms. Vansbro Halvsim är indelad i en elit- respektive motionstävling. Minimiålder för att delta i Vansbro Halvsim är 10 år.

Vansbro Halvsim, 1500 m. Ingår i En Svensk Klassiker Halva.


Vansbrosimningen – mer än bara simning!

Utöver öppet vatten simning arrangeras även tävlingar som triathlon, swimrun och landsvägscykel. Vansbrosimningen ägs av Vansbro AIK Simklubb som är en ideell förening.


Historik

1950 genomfördes den allra första Vansbrosimningen. Det var vansbroborna Einar Anselius och Mats Qvarfot som ville göra propaganda för simning genom att simma en längre sträcka. Mats föreslog att de skulle simma cirka 1000 meter. ”Nej, för tusan, sa Einar, vi simmar under alla sex broarna” (numera sju broar). Medaljen ”Älvarnas Blå-band” symboliserar de sju broarna och tilldelas simmare som genomfört sitt sjunde lopp i Vansbrosimningen.

Medaljen ”Älvarnas Blå-band” symboliserar de sju broarna och tilldelas simmare som genomfört sitt sjunde lopp i Vansbrosimningen.

I första upplagan deltog tio simmare, varav nio fullföljde. Idag är loppet Sveriges största öppet vatten-tävling. Vansbro Öppen Älv introducerades 2014, som en effekt av ökad efterfrågan på startplatser. Sedan 1971 ingår Vansbrosimningen i En Svensk Klassiker, tillsammans med Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan och Lidingöloppet.Kontakta Vansbrosimningen

Växel: + 46 281 – 106 22
Kontakt: info@vansbrosimningen.se

Webb: www.vansbrosimningen.se
Facebook: www.facebook.com/vansbrosimningen
Instagram: www.instagram.com/vansbrosimningen

Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer