Deutschland Klassiker

En Svensk Klassiker får nu en motsvarighet i Tyskland, i februari 2017 gick startskottet för första Deutschland Klassiker.

Grundidén att kombinera fyra tävlingar med skidåkning, cykling, simning och löpning inom 12 månader är desamma som i En Svensk Klassiker. Efter genomförandet erhåller deltagarna det åtråvärda diplomet och medaljen från Deutschland Klassiker.

En Svensk Klassiker startade 2016 ett samarbete med Prof. Dr. Jens Böcker och Bonn Rhein Sieg University of Applied Sciences. Samarbetet har varit framgångsrikt och Deutschland Klassiker som lanserades under helgen 4 – 5 februari 2017.

Det känns spännande att få vara med och sprida vår idé om träning och utmaning året runt till fler länder. Mottagandet i Tyskland har varit mycket positivt och vi ser med spänning fram utvecklingen i Tyskland, säger Michael Thorén VD för En Svensk Klassiker.

Loppen som ingår i Deutschland Klassiker är:

  • Skidåkning – König Ludwig Lauf: 50 km
  • Cykling: Mecklenburger Seen Runde 300 km
  • Simning: Unterbacher See Schwimmen 3,3 km
  • Löpning: Mainova Frankfurt Marathon 42 km

Vi har länge kikat på Sverige och den stora rörelse och utmaning som En Svensk Klassiker har blivit under åren. Därför känns det oerhört glädjande att vi nu tillsammans kan ta steget in i Tyskland och binda samman några av våra största idrottsevenemang i Tyskland till en egen Deutschland Klassiker. Hälsa och motion är vår högsta prioritet, särskilt som vi lever i den digitala tidsåldern. Då blir fokus på hälsa, medveten kost och närhet till naturen mycket viktig, säger Linus Gro från Deutschland Klassiker.

-Det är väldigt roligt att vi fått till det här samarbetet med de fyra välkända arrangörerna för König Ludwig Lauf, Mecklenburger Seen Runde, Unterbacher See Schwimmen och Mainova Frankfurt Marathon som alla har lång erfarenhet av att genomföra uppskattade event med tusentals deltagare. Utmaningen att bemästra fyra olika discipliner och olika distanser under ett års tid är stor och vi hoppas givetvis att Deutschland Klassiker kommer bli minst lika populär som En Svensk Klassiker, säger Michael Thorén VD för En Svensk Klassiker.

Läs mer om Deutschland Klassiker