Leverantör

Sporrong

Sporrong är ett av Nordens äldsta företag.

Verksamheten startade som gördelmakarverkstad på Helgeandsholmen i Stockholm 1666 för över 350 år sedan. Grundare till gördelmakarverkstaden var mäster Henrik Grau. Efter flera ägar- och namnskiften övertogs rörelsen 1842 av gördelmakarskråets sista ålderman Carl Claes Sporrong, som också gav företaget sitt namn.

Sporrong ägs sedan juli 2018 av Kultakeskus OY. Finlands ledande metallbearbetningsföretag baserat i Hämeenlinna, grundat 1918. Produktsortimentet omfattar tillverkning av diamant, guld- och silversmycken, bestick, medaljer och import av kända Schweiziska klockor samt guldklockor.

Vad gör Sporrong?

Med hjälp av Sporrongs kundunika metallprodukter ges kunderna en möjlighet att stärka identiteten och marknadsföra sitt företag eller sina produkter, belöna en insats eller helt enkelt visa uppskattning för prestationer som är gjorda.

Inom Sportsegmentet levererar Sporrong allt från bragdguldet, medaljerna till En Svensk Klassiker till barnens Vasalopp.  Sporrong är den ledande tillverkaren av högkvalitativa uniformsaccessoarer för alla uniformsanvändare såsom polis, försvar, tull, rederier och flygbolag etc. Märken, knappar och emblem är en viktig del för alla uniformsanvändare. Sporrong tillverkar stora delar av den personliga utrustningen för uniformsanvändare.

Genom att montera ett emblem på en produkt så hjälper vi våra kunder att höja kvalitetskänslan och statusen på sina produkter. Vi kallar det Brand Sign.

Tillverkningen sker idag i vår egna fabrik i Estland eller genom någon av våra kontrollerade samarbetspartners runt om i världen. Sporrong har säljkontor i Sverige, Finland, Norge, Estland och Lettland. En viktig del av vår verksamhet är designprocessen, där vi tillsammans med våra uppdragsgivare skapar en unik produkt utifrån givna behov.

Sporrong har ett dokumenterat kvalitetsledningssystem enligt SS EN ISO 9001 : 2015.  Allt för att kunna kontrollera och garantera att du får rätt produkt i rätt tid till rätt kvalitet på ett ansvarsfullt sätt! Alla talar om miljön – och allt fler börjar faktiskt bidra på ett eller annat sätt. Inom Sporrong gör vi vad vi kan och därför är vi miljöcertifierade sedan 2008 enligt SS EN ISO 14001 : 2015. Genom detta har vi pliktat oss att driva och utveckla ett effektivt och strukturerat miljöarbete.

I gott sällskap – Vi är dessutom Kunglig hovleverantör sedan 1965.