En Svensk Klassiker

– det största kraftprovet

En Svensk Klassiker är den ursprungliga klassikern och är för dig som gillar stora utmaningar. Utmaningen består av fyra olika discipliner där du ska skida 90/60 km, cykla 315 km, simma 3 km och springa 30 km under ett års tid. Mjölksyra, skavsår och stumma ben blandas med glädjerus, styrka och stolthet.

Vissa står med stor förtjusning på startlinjen för första gången och andra drömmer om att slå personliga rekord och eller lyckas göra en Superklassiker. Vilken utmaning du än står inför kommer du kunna njuta av folkfester, gemenskap och magiska naturupplevelser.


Hur gör jag En Svensk Klassiker?

För att erövra En Svensk Klassiker ska du genomföra

Du börjar med det lopp som passar dig bäst och genomför dem sedan i ordningsföljd, välj ett alternativ per moment av skidor, cykling, simning och löpning. När du genomfört de fyra loppen under en tolvmånadersperiod är du berättigad till och kan köpa En Svensk Klassikers diplom med ditt unika klassikernummer. Du kan även köpa den prestigefyllda klassikermedaljen. Klassikermedaljen kan även köpas av dig som genomfört loppen i egen takt med uppehåll mellan loppen. Du kan genomföra En Svensk Klassiker från det år du fyller 18 år.


Hur anmäler jag mig?

Köp ditt klassikerpaket med startplats till alla loppen här, eller anmäl dig till respektive lopp var för sig.

Klassikerpaket

Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer