Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer

Engelbrektsloppet – Skidåkaren i centrum

Engelbrektsloppet är Sveriges näst största långlopp på skidor. Det är ett klassiskt skidlopp för damer och herrar i både tävlings- och motionsklass. Loppet är också ett seedningslopp till Vasaloppet, vilket innebär att du kan ”seeda” upp dig till en bättre startposition i Vasaloppet. Loppet körs i Norberg och arrangeras alltid de första två helgerna i februari. Vill du läsa mer om Engelbrektsloppets se www.engelbrektsloppet.se.


Om alla våra olika lopp:

Alla våra lopp som ingår i En Svensk Klassiker har sin start och målgång på torget mitt i Norberg.
Loppen går på en småkuperad bana genom bebyggelsen i byn och genom skogs- och sjöområden. Minst 2 spår runt hela banan på alla våra lopp. På Engelbrektsloppet sätter vi skidåkaren i centrum, då det är nära till allt och är ett mycket trevligt arrangemang för både åkare och åskådare. Du parkerar bilen centralt och kan därefter promenera till starten, nummerlappsutlämning och omklädningsrum. Efter loppet så finns din klädpåse ett stenkast från målområdet.

Norberg ligger i Bergslagen i norra Västmanland och du tar dig enkelt hit från många orter. Till exempel så tar det ca 2 timmar från Stockholm. Bor du i Örebro eller Gävle så har du 12 mil. Vi ordnar även paketresor från både Stockholm och Uppsala.


Engelbrektsloppet 60 km

Det är ett klassiskt skidlopp för damer och herrar i både tävlings- och motionsklass. Loppet är också ett seedningslopp till Vasaloppet, vilket innebär att du kan ”seeda” upp dig till en bättre startposition i Vasaloppet. Engelbrektsloppet 60 km ingår i En Svensk Klassiker. Åldersgräns 17 år.


Kristinaloppet 

Kristinaloppet är tjejernas egna skidlopp och det finns både tävlings- och motionsklass.
Kristinaloppet 30 km ingår i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta.
Åldersgräns 12 år.


Engelbrektsloppet 30 km

Ett motionslopp för damer och herrar, i klassisk stil, Engelbrektsloppet 30 ingår i En Svensk Klassiker Tjej och Korta. Åldersgräns 12 år.


Engelbrektsloppet 45

Ett utmärkt seedningslopp för Vasaloppet för både damer och herrar. Du kan anmäla dig till tävlings- eller motionsklass. Ingår i En Svensk Klassiker Halva. Åldersgräns 16 år


Historik

Det första loppet kördes 1969 och man uppkallade loppet efter frihetshjälten Engelbrekt, som på 1400-talet slängde ut de danskar som ockuperade Sverige. Loppet startades genom att Supporterklubben Engelbrekt ville stötta de duktiga skidåkarna i Norbergs AIF. Föreningen Engelbrektsloppet är en ideell förening, medlem i Svenska Skidförbundet, och består av medlemmar från Norbergs olika föreningar.

När Engelbrektsloppet 1976 blev ett klassikerlopp kunde kvinnor för första gången genomföra En Svensk Klassiker vilket då inte var tillåtet i Vasaloppet.

Ditt klassiker år startar på torget i Norberg, I Engelbrekts bygd – för styrka och frihet.


Film från Engelbrektsloppet 2024


Kontakta Engelbrektsloppet

Växel: + 46 223 – 204 19

Webb: www.engelbrektsloppet.se
Kontakt: info@engelbrektsloppet.se
Facebook: www.facebook.com/Engelbrektsloppet
Instagram: www.instagram.com/engelbrektsloppet

Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer