Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer

Engelbrektsloppet – Skidåkaren i centrum

Engelbrektsloppet är Sveriges näst största långlopp på skidor. Det är ett klassiskt skidlopp för damer och herrar i både tävlings- och motionsklass. Loppet är också ett seedningslopp till Vasaloppet, vilket innebär att du kan ”seeda” upp dig till en bättre startposition till Vasaloppet. Loppet körs i Norberg och arrangeras alltid andra helgen i februari. Vill du läsa mer om Engelbrektsloppets se www.engelbrektsloppet.com.


Engelbrektslopp som ingår i En Svensk Klassiker

Engelbrektsloppet 60 km

Engelbrektsloppet körs i lätt kuperad Bergslagsterräng, med passage förbi vackra sjöområden och med minst 3 spår i bredd. Både start och målgång sker i centrala Norberg. Loppet sätter skidåkaren i centrum, då det är nära till allt och är ett mycket trevligt arrangemang för både åkare och åskådare. Engelbrektsloppet ingår i En Svensk Klassiker. Åldersgräns 17 år.

Engelbrektsloppet, 60 km ingår i En Svensk Klassiker.


Nyhet

 

Engelbrektsloppet 45

Engelbrektsloppet 45 km, ingår i En Svensk Klassiker Halva. Engelbrektsloppet 45 är seedningsgrundande för Vasaloppet och ingår i Euroloppet. Starten av Engelbrektsloppet 45 går tillsammans med Engelbrektsloppet 30 på lördagen. Terrängen är lätt kuperad och ringlar lätt och fint mest i skog men passerar också vackra sjöområden. Vi har pistade skidspår, minst 2 spår i bredd.

Engelbrektsloppet 45 ingår i En Svensk Klassiker Halva.


Engelbrektsloppet 30 km

Engelbrektsloppet 30 startar och går i mål mitt i Norbergs centrum. Loppet går i klassisk stil, terrängen är lätt kuperad och ringlar lätt och fint, mest i skog, men passerar också vackra sjöområden. Engelbrektsloppet 30 ingår i En Svensk Klassiker Tjej och Korta. Åldersgräns 13 år.

Engelbrektsloppet 30 km ingår i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta.


Kristinaloppet 30 km

Kristinaloppet startar och går i mål mitt i Norbergs centrum. Loppet i klassisk stil, terrängen är lätt kuperad och ringlar lätt och fint mest i skog men passerar också vackra sjöområden. Kristinaloppet ingår i En Svensk Klassiker Tjej och Korta. Åldersgräns 14 år.

Kristinaloppet, 30 km ingår i En Svensk Klassiker Tjej och En Svensk Klassiker Korta.


Historik

Det första loppet kördes 1969 och man uppkallade loppet efter frihetshjälten Engelbrekt, som på 1400-talet slängde ut de danskar som ockuperade Sverige. Loppet startades genom att Supporterklubben Engelbrekt ville stötta de duktiga skidåkarna i Norbergs IF. Föreningen Engelbrektsloppet är en ideell förening, medlem i Svenska Skidförbundet, och består av medlemmar från Norbergs olika föreningar. När loppet 1976 blev ett klassikerlopp, kunde kvinnor för första gången genomföra En Svensk Klassiker.

Det första loppet kördes 1969 och man uppkallade loppet efter frihetshjälten Engelbrekt, som på 1400-talet slängde ut de danskar som ockuperade Sverige.

Norberg är ett litet samhälle med ca 6000 invånare och ligger ca 140 km från Stockholm, 2 timmar med bil. Norberg ligger i Bergslagen, i hjärtat av ett malm- och stålriket. Hela byn kommer göra sitt bästa för att du ska känna dig välkommen.


Film från Engelbrektsloppet 2017


Kontakta Engelbrektsloppet

Växel: + 46 223 – 204 19

Webb: www.engelbrektsloppet.se
Kontakt: info@engelbrektsloppet.se
Facebook: www.facebook.com/Engelbrektsloppet

Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer