Team ICA-klassikern var först i mål i Nattvasan 2019

Den tidigare landslagsåkaren och OS-guldmedaljören Anders Södergren ställde tillsammans med kompisen Erik Andersson upp i årets Nattvasa, 90 km mellan Sälen och Mora. Tillsammans bildade de laget Team ICA-klassikern och kom i mål på den imponerande tiden 3:41:19. Vi ringde upp Anders för att önskar stort grattis till vinnartiden och för att han i och med detta klarat av sitt skimoment i ICA-klassikern.

Stort grattis till vinsten i Nattvasan! Hur kändes det att åka på natten?

  • Tack så mycket! Det var riktigt häftigt att åka på natten, speciellt eftersom du åker tillsammans i par och behöver hålla ihop hela vägen. Sen är det lite mer avslappnat och så gillar jag att du kan skejta, säger Anders Södergren.

Hur många Vasalopp har du åkt tidigare? Var det en fördel när du åkte nu?

  • Jag har åkt fyra vanliga Vasalopp innan och det var nog tur, för det blev lite extra spännande då pannlampan slocknade mitt i loppet. Men efter ett par nya batterier var vi igång igen.

Grattis även till avklarat skidmoment i ICA-klassikern!

  • Tack, det är tur att man kan anpassa ICA-klassikern så att man inte behöver göra allt på en gång egentligen. Men det är kul att ha det avklarat.

Skulle du vilja skicka en hälsning till alla ICA-klassikerdeltagare?

  • Jag är så imponerad över alla som gör ICA-klassikern och har det som en morot att hålla igång sin träning. Varje kilometer räknas och gör stor skillnad för hälsan. Alla kan verkligen lyckats med ICA-klassikern eftersom du kan anpassa den till vad just du klarar av. Det är roligt att se att många även skapar grupper där de peppar varandra att lyckas. Kämpa på sista biten in till Mora, det är en härlig upplevelse att korsa mållinjen!

 

Just nu pågår skidmomentet i ICA-klassikern, innan 31/3 ska Vasaloppets 90 km ha avklarats av precis var och när du vill. Du behöver inte genomföra allt på en och samma gång och även om snön smälter bort finns flera alternativ. Du kan välja och mixa mellan att åka längdskidor, gå stavgång, köra crosstrainer på gymmet, åka  rullskidor/rollerblades eller kälke med stavar.

ICA-klassikern finns nu som app och du kan läsa mer och ladda ner appen här: www.ica.klassikern.se

Anders har tidigare synts tillsammans med ICA-klassikern då han introducerade ICA-klassikern för Östersunds FK inför deras möte mot Arsenal i Europa Leagues 16-delsfinal 2018. Laget laddade då tillsammans med sina supportrar med ICA-klassikern, 90 km skidåkning för 90 minuter på planen. Läs mer om det här: https://ensvenskklassiker.se/ostersund-varmer-upp-med-ica-klassikern/

Foto: Henrik Hansson/ Vasaloppet