Vätternrundan flyttar till september

Vätternrundan 2021 kommer att arrangeras den 2-5 september. På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till de tidigare kommunicerade reservdatumen i september.

Vätternrundan har under lång tid arbetat hårt för att kunna genomföra ett smittsäkert, fysiskt arrangemang 2021. Alla delar av arrangemanget har kartlagts för att anpassa loppen, med smittskyddsåtgärder i form av exempelvis protokoll och rutiner. Dessutom har en nära dialog förts med det regionala smittskyddet i Östergötland. Utgångspunkten har in i det längsta varit att arrangera Cykelveckan som planerat den 11-19 juni.

Men det slutgiltiga beslutet behöver fattas nu, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan, och vi ser att vi har ett allvarligt läge med hög smittspridning i samhället. I det läget är en flytt av loppen det enda beslutet vi kan fatta. Nu planerar vi för det bästa arrangemanget någonsin i september.

Läs hela Vätternrundans pressmeddelande här.


För dig som genomför En Svensk Klassiker innebär detta att det för första gången någonsin blir ett Klassikerår med ordningen skidor-simning-cykel-löpning.

Efter ett år med hemmavarianter är vår förhoppning att vi kan träffa er alla i juli under Vansbrosimningen. Därefter blir september en rejäl klassikermånad med både Vätternrundan och Lidingöloppet. En riktigt morot för sommarens alla träningspass.

Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och vi vet att våra lopp är en stor motivation för många att träna. Vi hoppas att ni efter dagens besked ser ljusare än någonsin på träningen framåt och fortsätter träna. Frisk luft och motion är något som vi alla mår bra av och som behövs extra mycket i tider som dessa.

Ta hand om er, håll avstånd och fortsätt träna så ses vi snart!

Med vänliga hälsningar
Michael Thorén
VD
En Svensk Klassiker

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Ingår Vätternrundan i september i En Svensk Klassiker?

Ja, det gör den. Oavsett om du tänkt börja eller avsluta med Vätternrundan, Tjejvättern, Halvvättern eller Vätternrundan 100km så ingår loppen i september på samma sätt som om loppen hade gått i juni.

Jag genomför En Svensk Klassiker. Vad händer nu?

Om du har betalat hela eller delar av din startavgift till Vätternrundan kommer du under perioden 17-23 maj på Vätternrundans Mina Sidor kunna välja vad du vill göra med din startplats.

Du kommer ha följande tre alternativ att välja mellan:

  • Behålla min startplats

Du vill behålla din startplats och starttid genom att delta i loppet i september.

  • Genomföra Vätternrundan Hemma

Du vill genomföra Vätternrundan på hemmaplan istället under perioden 13 augusti-5 september, till en kostnad av 500 kr. Mellanskillnaden får du tillbaka som en personlig värdecheck att använda vid anmälan till aktuellt lopp 2022. Med detta alternativ behåller du inte din starttid 2022.

  • Värdecheck
    Du omvandlar din inbetalda startavgift till en personlig värdecheck att använda vid anmälan till aktuellt lopp 2022. Med detta alternativ behåller du inte din starttid 2022.

Om inget av ovanstående alternativ passar dig, vänligen kontakta Vätternrundans kundtjänst i samband med valperioden (17-23 maj) på tel. +46 (0)141- 22 32 90 eller via info@vatternrundan.se.

Observera: Om du inte gör något aktivt val (under perioden 17–23 maj) behåller du automatiskt din startplats i september.

Jag genomför fler klassiker i följd och har tänkt att fortsätta med ytterligare en klassiker nästa år, men kan inte delta i september. Kan cykelmomentet räknas dubbelt nästa år?

Nej, loppet måste genomföras i år så det innebär tyvärr att du kommer missa en deltävling i din klassiker. Därmed har du inte kvalificerat dig för att kunna beställa hem ett Klassikerdiplom, men däremot kan du beställa hem Klassikermedaljen om du genomföra alla loppen men under en längre period än ett kalenderår.

Jag har köpt ett Klassikerpaket. Vad händer nu?

Har du redan flyttat din startplats en gång, från 2020 till 2021 hänvisas du till att göra ditt val via mina sidor på Vätternrundan, se de tre alternativen som presenteras ovan. För dig med ett Klassikerpaket som inte har flyttats tidigare ges möjligheten att flytta startplatsen till Vätternrundan 2022. Detta valet gör du via Vätternrundans Mina Sidor.

Jag satsar på att göra en Superklassiker. Kan jag registrera en sådan om jag genomför loppet på hemmaplan?

Nej, för att kunna registrera en Superklassiker behöver du genomföra loppet på plats under Cykelveckan (2-5 september).


HÖR AV DIG TILL OSS

Har du fler frågor eller funderingar? Här kan du höra av dig till oss:

Telefon: + 46 141 22 32 52

E-post: info@ensvenskklassiker.se

Facebook: https://www.facebook.com/ensvenskklassiker

Instagram: https://www.instagram.com/ensvenskklassikerofficiell