Vätternrundan 2020 ställs in

2020 är tyvärr ett mycket speciellt år och istället för att kämpa med skavsår, onda bakändar och att få till rekommenderade 100 cyklade mil innan Vätternrundan nås vi idag av beskedet att årets cykelvecka ställs in p.g.a. COVID-19 viruset. Läs hela Vätternrundans pressmeddelande här.

Årligen deltar ca 36 000 cyklister från hela världen i loppen under Vätternrundans cykelvecka. Vätternrundan innefattar även Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern och alla dessa lopp är i år tyvärr inställda. Att behöva ställa in ett lopp som berör över 36 000 cyklister och 4000 funktionärer är inte ett lätt beslut, men är i dagens situation tyvärr oundvikligt. Självklart går liv och hälsa i första hand och vi behöver tillsammans ta beslut som gör att vi minskar smittspridningen så mycket som möjligt i samhället.

För dig som gör En Svensk Klassiker, Halva, Tjej eller Korta har du möjlighet att tillgodoräkna dig loppen 2021 till både din klassiker 2020 samt 2021. Ett lopp kan alltså räknas i två olika klassiker. För att tillgodoräkna sig denna möjlighet behöver du inte ha haft en giltig anmälan till årets lopp.

En Svensk Klassikers alla loppen har sin bas och historia i föreningslivet, vilket gör att allt årligt överskott skänks tillbaka till bredd- och ungdomsidrotten. Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel och arrangeras sedan starten 1966 av den ideella föreningen Motala AIF. Över 4000 funktionärer arbetar för sin förening under loppen vilket möjliggjort för bredd- och ungdomsidrotter att utvecklas i närområdet. Intäkterna dessa föreningar får från loppen är i många fall livsnödvändiga och arbetet fortgår nu för att säkerställa dess framtid.

Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och vi vet att våra lopp är en stor motivation för många att träna. Vi hoppas att ni trots dagens besked fortsätter träna utomhus, frisk luft och motion är något som vi alla mår bra av och som behövs extra mycket i tider som dessa.

Ta hand om er, håll avstånd och fortsätt träna.

Med vänliga hälsningar
Mickael Thorén
VD
En Svensk Klassiker

Vanliga frågor och svar

Får jag min startavgift återbetald?
Läs Vätternrundans alla svar här: https://vatternrundan.se/sv/2020/04/02/vatternrundan-2020-stalls-in/

Jag genomför En Svensk Klassiker. Vad händer nu?
Du som har påbörjat din Klassiker innan Vätternrundan 2020 och har genomfört något av loppen i Vasaloppets Vintervecka, kommer att kunna räkna in respektive cykellopp i Cykelveckan 2021 i din nu påbörjade Klassiker.

Jag som genomför En Svensk Klassiker och har tänkt att följa upp denna med en till. Hur ska jag räkna in cykelmomentet?
Loppen under Cykelveckan 2021 kommer i detta mycket speciella fall att kunna räknas in både i En Svensk Klassiker 2020 och 2021.

Jag har köpt ett Klassikerpaket. Vad händer nu?
Din startplats kommer flyttas till 2021.

Jag är på väg mot en Superklassiker hur ska jag göra nu?
Cykelloppen under Cykelveckan 2021 kommer i detta mycket speciella fall att kunna räknas in både i En Svensk Klassiker 2020 och 2021.


Hör av dig till oss

Har du fler frågor eller funderingar? Här kan du höra av dig till oss:

Se vårt frågeforum här: https://kundo.se/org/ensvenskklassiker/

Telefon: + 46 141 22 32 52

E-post: info@ensvenskklassiker.se

Facebook: https://www.facebook.com/ensvenskklassiker

Instagram: https://www.instagram.com/ensvenskklassikerofficiell