Vansbrosimningen 2020 ställs in

2020 är tyvärr ett mycket speciellt år och igår nåddes vi av beskedet att Vansbro ställer in sina lopp p.g.a. COVID-19 viruset. Läs hela Vansbrosimningens pressmeddelande här.

Under den andra helgen i juli varje år fylls den lilla staden Vansbro av simmare från hela världens hörn. Vansbrosimningen innefattar även Vansbro Halvsim 1500m, Vansbro Tjejsim 1000m, Vansbro Kortsim 1000m, Vansbro Ungdomssim och Vansbro 10K, alla dessa lopp är i år tyvärr inställda. Att behöva ställa in lopp som berör ca. 16 000 människor och 1200 funktionärer är inte ett lätt beslut, men är i dagens situation tyvärr oundvikligt. Självklart går liv och hälsa i första hand och vi behöver tillsammans ta beslut som gör att vi minskar smittspridningen så mycket som möjligt i samhället.
För dig som gör En Svensk Klassiker, Halva, Tjej eller Korta har du möjlighet att tillgodoräkna dig loppen 2021 till både din klassiker 2020 samt 2021. Ett lopp kan alltså räknas i två olika klassiker. För att tillgodoräkna sig denna möjlighet behöver du inte ha haft en giltig anmälan till årets lopp.

Den glada nyheten är att Vansbrosimningen i samverkan med sina partners kommer att erbjuda Vansbrosimningen Home Edition 2020. Under hela sommaren erbjuds alla deltagare, både anmälda och ännu ej anmälda, en unik möjlighet att genomföra sitt eget Vansbrosimningen i sin favoritsjö. Loppet gäller som ett officiellt Vansbrosimningslopp och ingår även i En Svensk Klassiker. Anmälan till Vansbrosimningen Home Edition sker via Vansbrosimningens hemsida.
Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och vi vet att våra lopp är en stor motivation för många att träna. Vi hoppas att ni trots dagens besked fortsätter träna utomhus, frisk luft och motion är något som vi alla mår bra av och som behövs extra mycket i tider som dessa.

Ta hand om er, håll avstånd och fortsätt träna.

Med vänliga hälsningar
Michael Thorén
VD
En Svensk Klassiker


Vanliga frågor och svar

Jag vill inte delta i Vansbrosimningen Home Edition. Kan jag få min anmälningsavgift tillbaka?

Ja, enligt Vansbrosimningen betalningsvillkor betalar de tillbaka halva anmälningsavgiften. Gör ditt val via deras Mina Sidor: https://mypages.vansbrosimningen.se/signin?returnUrl=

Kan jag tillgodoräkna mitt lopp i En Svensk Klassiker?

Ja, Vansbrosimningen Home Edition 2020 räknas som ett officiellt klassikerlopp. Väljer du att inte delta i år kommer resultat från Vansbrosimningen 2021 i detta mycket speciella fall att kunna räknas in både i En Svensk Klassiker 2020 och 2021.

Jag har köpt ett klassikerpaket, vad händer nu.

Genomför du Vansbrosimningen Home Edition kommer ditt lopp att räknas precis som vanligt. Om du inte simmar 2020 kan du kostnadsfritt flytta ditt klassikerpaket till 2021.

Jag är på väg att genomföra en Superklassiker. Vad händer nu?

Simloppen under Vansbrosimningen Home Edition kommer inte ingå i superklassikern.


HÖR AV DIG TILL OSS

Har du fler frågor eller funderingar? Här kan du höra av dig till oss:

Se vårt frågeforum här: https://kundo.se/org/ensvenskklassiker/

Telefon: + 46 141 22 32 52

E-post: info@ensvenskklassiker.se

Facebook: https://www.facebook.com/ensvenskklassiker

Instagram: https://www.instagram.com/ensvenskklassikerofficiell