Triatleten Annie Thorén satsar på Klassiker-rekord

Triatleten Annie Thorén har ett tydligt mål framför sig – att slå det kvinnliga rekordet för En Svensk Klassiker. Med sina avklarade paradgrenar återstår alltså den sista etappen – Vasaloppet. För att slå rekordet behöver Annie korsa mållinjen på 6 timmar och 38 minuter.

– Det här kommer bli den tuffaste utmaningen i min Klassiker, säger Annie Thorén.

Annie Thorén är 25 år, och hennes idrottsliga meritlista kan göras lång. Redan som 17-åring vann hon sprint-SM, och 2016 krossade hon rekordet på Tjejklassiken med 22 minuter. Klassikerns triatlet-grenar har avklarats med bravur med rekord på Vätternrundan, Vansbrosimningen på 36 minuter och Lidingöloppet sprang hon på 2 timmar och 23 minuter.

– Vätternrundan var första grenen och (hittills) också roligast. Vi höll en hastighet på cirka 43 km/h genom loppet och rullade in på 6 timmar och 52 minuter – som är historiens snabbaste damtid! Det var då jag bestämde mig för att slå det totala rekordet på En Svensk Klassiker, säger Thorén.

Santander Consumer Bank har sponsrat Annie Thorén sedan 2017, och slutar aldrig att inspireras utav hennes imponerande målmedvetenhet och fantastiska idrottsförmåga.

– Annie Thorén är en beundransvärd idrottare och triatlet, hon inspirerar oss som jobbar på Santander med sitt målfokus och härliga attityd. Hennes Klassiker-resultat är helt lysande! Vi hoppas att hon kan inspirera fler att förverkliga sina idéer. Vi ser fram emot att heja fram henne under Vasaloppet, säger Christina Rosengren, marknadschef, Santander Consumer Bank.

Med cirka två månader kvar till loppet börjar det bli dags för super-triatleten att toppa formen inför de nio långa milen.

– Den här vintern har varit katastrofal, jag har åkt på snö fyra gånger. Ambitionen är att ha 30 mil i kroppen innan den 4 mars. Jag kommer vara otäckt nervös på startlinjen, eftersom jag är en orutinerad skidåkare. Men jag inspireras och peppas mycket utav Johan Olsson, vi har följt varandra under Klassikern – han är ett grymt föredöme för både amatörer och proffs! säger Thorén.

2016 tog Karin Vemhäll från Falun det nuvarande rekordet på 16 timmar och 26 minuter. För att lyckas slå det finns inga utrymmen för några misstag.

– Det känns spännande och nervöst inför sista grenen. Jag kommer inte ha särskilt stora marginaler för tabbar. Det allra största utmaningen kommer nog vara att byta spår. Haha! Jag ser fram emot loppet och kommer vara otroligt glad och stolt om det går som planerat. Jag kommer fira stort om det går bra, går det dåligt lär jag nog vara på rätt dåligt humör i några dagar, avslutar Annie Thorén.

Santander Consumer Bank sponsrar, förutom Annie Thorén, även En Svensk Klassiker inklusive alla dess lopp samt Johan Olssons Klassiker. Läs mer om vårt samarbete med Santander här.