Tips inför Earth Hour 24/3

Lördag den 24/3 kl 20.00 är det dags för Earth Hour. Earth Hour är världens största miljömanifestation med hundratals miljoner människor som uppmanar till krafttag för klimatet. Klassikerloppen har länge arbetat aktivt för en hållbar utveckling och miljöarbetet är prioriterat hos alla klassikerloppen. Alla klassikerloppen är certifierade från stiftelsen Håll Sverige Rent som miljömärkt event. Dessutom har vi intensifierat arbetet med Suez för att bli ännu bättre på hållbarhet.  Här har vi samlat våra bästa tips för att uppmärksamma Earth Hour på ett lite mera rörelsefyllt sätt som du kan göra med hela familjen.

Tips för en rörelsefylld Earth Hour

  • Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Bjud in till träningskväll i mörkret. Gör enkla övningar som ni går igenom innan så alla vet hur de ska göra. Vilka övningar kan du? Armhävningar, sit-ups, utfall och upphopp är några förslag. Gör varje övning 3 gånger med en liten stunds vila emellan
  • Gå ut och spring tillsammans. Vill ni göra det under dagen, passa då på att testa den senaste trenden med ”ploggning”. Där tar ni under en joggingtur med en påse och plockar upp allt skräp ni ser längs med vägen. Bra för miljön, bra för naturen och en rolig utmaning att se vem som samlar in mest under träningspasset.
  • Gör en äventyrlig tipspromenad och markera upp varje fråga med en reflex. När det blivit mörkt så använd en ficklampa och leta upp frågorna och svara på dem.

  • Gör en cykelcheck så lampor och reflexer fungerar på din cykel och ge er ut och cykla tillsammans

  • Ta er till ett skidspår och åk skidor i månens sken


Klassikerloppens Hållbarhetsarbete

Samtliga klassikerlopp är certifierade som miljömärkt event. Läs mer om respektive lopps arbete nedan.

Engelbrektsloppets hållbarhetsarbete
Vasaloppets hållbarhetsarbete
Vätternrundans hållbarhetsarbete
Vansbrosimningens hållbarhetsarbete
Lidingöloppets hållbarhetsarbetet