#teamWEdream klarade första delen i Tjejklassikern

#teamWEdream är ett integrationsprojekt, ett välkomnande, ett sätt att lära sig språket, ett sätt att ta tillvara nyanländas begåvningar och talanger genom att tillsammans genomföra En Svensk Klassiker och En Svensk Tjejklassiker med start under Vasaloppsveckan 2017.

2016 genomförde två svenska kvinnor och en nyanländ man en svensk klassiker. 2017 års mål har breddats och vi ökar på våra utmaningar. TeamWEdream är en för alla och alla för en. Med solen i ögonen körde de deras första lopp i ett fantastiskt integrations projekt.

Här kan vi läsa om en hälsning som de skickade oss efter att ha klarat av Tjejklassikerns första moment, tjejvasan.

Dessa grymma brudar gjorde det, Ranim och Widad gjorde det! Kämpade på i spåret som riktiga hjältar.

Vi bryr oss inte om tider, vi gör det tillsammans, sida vid sida. Dessa grymma brudar gjorde det, Ranim och Widad gjorde det! Kämpade på i spåret som riktiga hjältar. Widad var innan loppet rädd och orolig med tankar om att hon inte kommer klara det. Kändes i hela hjärtat när vi gled över mållinjen. Ranim har redan börjat planera inför att köra halvvasan nästa år. Att få dela upplevelse och känna stolthet över deras bragd är stort för mig. Många har hört av sig och blivit inspirerade. Dom ser att man kan bara man tror på sig själv. Nu har vår väg mot tjejklassikern startat på allvar. I bussen hem läste vi om tjejvättern, läste på om regler och utrustning.

Tack för ert stöd!  
Kristina Kamstedt
teamWEdream

Här kan ni följa deras resa på facebook : teamWEdream