Succé för Skolklassikern

Den 20 september 2016 lanserades Skolklassikern.se och bara några månader efter starten har över 125 kommuner och skolor registrerat sitt deltagande. Totalt är det 8 500 deltagare som rört sig 48.000 km – och det är bara början. Den 12 maj avslutas och summeras 2016/17 års skolklassiker och innan dess är anmälan öppen för alla som vill vara med.

Skolklassikern syftar till att få barn i mellanstadiet att röra på sig regelbundet genom att de får testa olika idrotter själva och tillsammans, finna rörelseglädjen och hitta enkla vägar till vardagsmotion. Skolorna som deltar i Skolklassikern ges stöd i grundläggande idrotter såsom cykling, simning, löpning och skidåkning. De får också tillfälle att resonera om balansen mellan kost, sömn, rörelse och de positiva inlärningseffekterna. Skolklassikern ska på alla plan vara motiverande och lustfyllt.

Varje kilometer som eleverna i Skolklassikern genomför är ett steg på vägen mot ett hälsosammare liv. Skolklassikern finns för ju tidigare du lär dig goda vanor desto bättre förutsättningar har du att behålla dem hela livet.

Se en kort film hur Skolklassikern går till här:

Läs mer om Skoklassikern här

Följ Skolklassikern här:Facebook: Skolklassikern Använd gärna vår hashtag #skolklassikern

Skolklassikern – del av GEN-PEP

GEN-PEP är ett initiativ av Kronprinsessparet som arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Tillsammans med aktörer från svenskt näringsliv, offentlig och ideell sektor vill GEN-PEP driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. GEN-PEP hoppas att man genom partners och deltagande organisationer kunna förändra barn och ungdomars beteende till att röra sig mer.

– Med GEN-PEP hoppas Kronprinsessan och jag att vi kan lyfta en av vår tids viktigaste frågor nämligen barn och ungdomars hälsa, sa Prins Daniel, när GEN-PEP. Läs mer om GEN-PEP