Skidlegendaren Johan Olsson vill få Sverige att röra på sig

I den tredje säsongen av programserien Min Klassiker ska OS- och VM-guldmedaljören Johan Olsson, tillsammans med Santander Consumer Bank och En Svensk Klassiker, inspirera Sveriges befolkning att röra på sig.

Snart drar en ny säsong av sociala medie-serien Min Klassiker igång med skidlegendaren Johan Olsson i spetsen. Under ett helt klassiker-år kommer Johan Olsson tillsammans med triatleten Annie Thorén att pusha, peppa och coacha årets deltagare att klara motionsloppen i En Svensk Klassiker. Målet är att deltagarna ska få ökad träningsglädje, skapa en hållbar livsstil och samtidigt bidra till träningsinspiration.

– Jag har ju varit delaktig som mentor i Min Klassiker sedan den första säsongen 2019. Nu ska det bli väldigt kul att få ta en större roll som programledare, inspirera ännu fler till träning och samtidigt coacha våra deltagare, säger Johan Olsson programledare och mentor i Min Klassiker.

Santander Consumer Bank har varit huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar parterna gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil och vara en drivande kraft till välmående, såväl internt som externt. Santander arbetar aktivt med att positionera sitt engagemang och skapa relevans i samhällsdebatten för hållbara investeringar, för sig själv och samhället i stort – där Min Klassiker är en viktig del av det långsiktiga arbetet.

Att få göra en tredje säsong av Min Klassiker känns inte bara roligt utan angeläget. Efter ett tufft år präglat av inställda motionslopp, färre träningsmöjligheter och stängda gym så vill vi mer än någonsin inspirera svenska folket till träning. Vi är väldigt glada över vår deltagarmix och hoppas att säsongen kommer få många att känna sig peppade att komma igång med sin träning, oavsett nivå, säger Sune Mejding, Marketing Leader Nordics, Santander Consumer Bank.

Deltagarna kommer att tillkännages fredagen den 21 maj. Deltagarnas klassiker-år kommer att börja med Vansbrosimningen i juli för att sedan ta sig an Vätternrundan (framflyttad till september), Lidingöloppet och till sist Vasaloppet. Bakom projektet står Santander Consumer Bank tillsammans med En Svensk Klassiker. Följ deltagarna på Instagramkontot @minklassiker.

Om En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker består av Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet som tillsammans engagerar 180 000 motionärer året runt. Sedan starten 1971 har cirka 100 000 personer genomfört klassikern.

Se pressmeddelandet som publicerades 2021-05-18 i sin helhet här: https://www.mynewsdesk.com/se/santander/pressreleases/skidlegendaren-johan-olsson-vill-faa-sverige-att-roera-paa-sig-3099850?utm_campaign=send_list