Roligare frukt och grönt med Skolklassikern

en energiutmaning i samarbete med ICA

Skolklassikern är en helt kostnadsfri aktivitet för elever i årskurs F-6. Alla elever i klassen hjälps åt för att på hemmaplan tillsammans avverka hela distanserna som ingår i vart och ett av de olika motionsloppen inom ramen för En Svensk Klassiker. Dessutom får klassen tillsammans utföra olika klassikerutmaningar. När alla 4 tävlingsmoment är redovisade har klassen klarat av Skolklassikern. Vid sidan av de fyra obligatoriska tävlingsmomenten finns också fyra stycken pristävlingar som presenteras tillsammans med våra partners. Skolklassikern pågår fram till början av maj och du kan börja när du vill. Läs mer och anmäl din klass till 2019/2020 på skolklassikern.se

Roligare frukt och grönt

Vi vet ju alla att det är viktigt att vi får i oss frukt, bär och grönsaker varje dag – vi hoppas att denna energiutmaning får barnen att vilja äta ännu mer av dessa nyttigheter!

Vi äter ju inte bara med munnen utan alla sinnen påverkar vår smakupplevelse och aptit. Kommer klassen ihåg vilka sinnen vi har? Först använder vi oss av synen när vi tittar på frukten/grönsaken, sedan luktar vi på den och kanske känner på den. Därefter stoppar vi in den i munnen och får då känna vad det är för smak och hur den låter med hjälp av hörselsinnet när man tuggar på den. Be gärna eleverna prova själva – det blir en helt ny upplevelse!

De vinnande bidragen i Energiutmaningen Frukt och grönt.

Vinnare för andra året i rad

I Energiutmaningen gällde det för klassen att plocka fram sin lekfulla och kreativa sida. Uppgiften var att låta fantasin flöda och skära maten i roliga former och dekorera med färgglada grönsaker. Årets vinnare i Energiutamningen blev Korpadalsskolans elever i Karlshamns kommun, som för andra året i rad fick besök av oss på Skolklassikern.  I år är både åk 1, 2 och 5 med och genomför Skolklassikern där de springer, simmar, cyklar och åker skidor tillsammans.

Tack för en fin prisutdelning och för ert fina arbete med Skolklassikern. Det är så kul att vi har kunnat vara en del i detta och det inspirerar fler klasser att vara med kommande läsår. Stolta pristagare har spridit god stämning hela dagen och det mår vi bra av länge framöver, säger Annica Clarin, Rektor Korpadalsskolan

Bilder från prisutdelningen på Korpadalsskolan 2019. Foto: Korpadalsskolan

 

Se fler bilder och en film från prisutdelningen här:
Prisutdelning Korpadalsskolan