Rapport: Ny teknik i folkhälsans tjänst

Hälsoteknik är ett av de snabbast växande teknikområdena. Smarta entreprenörer uppbackade av investerare har under det senaste året tagit fram rader av appar och plattformar för att vi alla ska kunna äta bättre, träna bättre, sluta röka, börja yoga och sova mer. Är detta vägen framåt för att förbättra folkhälsan?

En Svensk Klassiker släppte idag rapporten Ny teknik i folkhälsans tjänst, som går igenom en rad av de mest framgångsrika hälsoapparna, tekniken bakom och intervjuar grundarna om utmaningarna och möjligheterna. Hur ska Stockholm och Sverige kunna dra nytta av den nya tekniken i arbetet med folkhälsan? Hur ska de nya innovationerna samspela med den traditionella vården?

I samband med att rapporten släpptes hölls ett lunchseminarium tillsammans med Stockholms Handelskammare, där följande personer medverkade:

  • Peter Munteanu grundare av och VD för Yogobe Sveriges största digitala träningsplattform
  • Christer Norström grundare av och VD för Racefox som är elitmotionärernas egen digitala coach.
  • John Drakenberg Renander VD för Alex en app som är registrerad hos Läkemedelsverket och som med hjälp av avancerad AI blir en individualiserad guide bort från dåliga vanor som rökning, överätande och spelmissbruk.
  • Forskaren Karin Weman Josefsson som doktorerat på motivation och driver ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt om digitala innovationer inom motivation och e-hälsa finansierat av KK-stiftelsen.
  • Riksdagsledamot Dag Larsson en av socialdemokraternas mest erfarna sjukvårdspolitiker. Han sitter i socialutskottet och mellan 2015-2018 var Dag Larsson ordförande i SKL:s sjukvårdsdelegation.
  • VD En Svensk Klassiker Michael Thorén som fått tusentals människor att genomföra de svenska klassikertävlingarna Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Lidingöloppet och Vansbrosimningen.
  • Rapportförfattare Marie Söderqvist, En Svensk Klassiker

Läs rapporten här

Ladda ner rapporten här 

 

Årets rapport;
Ny teknik i folkhälsans tjänst

Lunchseminarium med En Svensk Klassiker på Stockholms Handelskammare inbjöd till mingel bland deltagarna.

VD En Svensk Klassiker Michael Thorén

Rapportförfattare Marie Söderqvist, En Svensk Klassiker

Fullsatt vid presentationen av rapporten ”Ny teknik i folkhälsans tjänst”