Premiär för en ny klassiker!

Nyhet: En ny utmaning från En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker och klassikerloppen; Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet är stolta över att presentera en ny utmaning och sin senaste klassiker; En Svensk Klassiker – Korta.

För att genomföra En Svensk Klassiker Korta ska du under ett års tid utöva 30 km skidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning = 141 km ren utmaning för såväl tjejer som killar. Det är samma distanser som för Tjejklassikern, en av dagens mest populära och uppskattade klassiker. Starten för En Svensk Klassiker Korta är under Vätternrundans första helg så Tjejvättern och Vätternrundan 100 km går av stapeln.

–       Vi är väldigt glada över att få starta den nya klassikern hos oss på Vätternrundan, speciellt eftersom det då också är premiär för vårt nya lopp Vätternrundan 100 km. Vi kommer göra vårt bästa för att ge alla deltagare en  riktigt bra start på sin klassiker, säger Gunilla Brynell Johansson, VD Vätternrundan.

Starten för En Svensk Klassiker Korta är under Vätternrundans första helg 9 – 10 juni då Tjejvättern och Vätternrundan 100 km går av stapeln.

 

Utmana dig själv eller gör En Svensk Klassiker Korta tillsammans med din son, dotter, sambo, pappa eller kompisgänget. För er väntar ett år fyllt av träning, glädje och stolthet. En Svensk Klassiker Korta är vår nyaste klassiker, perfekt för dig som vill ha allsidig träning och nya utmaningar runt om i Sverige. Feststämningen är hög längs med banorna, de kantas av levande musik, roliga aktiviteter och en fantastisk publik. Glädje, svett och gemenskap i en helt fantastisk kombination. Utmaningen att bemästra 30 km längdskidåkning, 100 km cykling, 1 km simning och 10 km löpning under ett års tid är stor och stoltheten efteråt är oslagbar.

–       En Svensk Klassiker vill tillsammans med loppen främja motion, hälsa och rörelse för alla och dessa lopp är ett stort steg mot det. Att nu även kunna erbjuda En Svensk Klassiker Korta till kompisgäng, par och familjer som vill ge sig på en riktigt utmaning känns helt naturligt och rätt, säger Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker.

 

​En Svensk Klassikers mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och uppmuntrar till en hälsosam livsstil med idrottande ute i naturen året om. Genom snöfyllda skogar, över grönskande slätter, i de porlande älvarna samt upp och ner i skogsterrängen genomförs varje år Sveriges största motions- och tävlingslopp. Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet ingår alla i En Svensk Klassiker och engagerade 2017 ca 180 000 deltagare.

 

Lopp som ingår i En Svensk Klassiker Korta samt En Svensk Klassiker Tjej.

Skidåkning 30 km: Kristinaloppet** | Engelbrektshalvan | Tjejvasan** | Kortvasan

Cykling 100 km: Tjejvättern** | Vätternrundan 100 km

Simning 1 km: Vansbro Tjejsim** | Vansbro Kortsim

Löpning 10 km: Rosa Bandet-loppet

**Tjejlopp

 

Åldersgräns:

En Svensk Klassiker Korta kan du göra från och med det år som du fyller 15 år, undantaget Tjejvasan där du behöver fylla 17 under det året du genomför loppet.