Ny säsong av Min Klassiker har tv-premiär den 23 november

I januari lanserades den andra säsongen av Min Klassiker, sociala medie-serien där vi i år får följa fyra studenter som tar sig an En Svensk Klassiker tillsammans med skidlegendaren Johan Olsson, triatleten Annie Thorén och hälsoinspiratören Stephan Wilson. Nu står det klart att Min Klassiker blir tv-serie och kommer att sändas i fyra avsnitt på Viaplay, Viafree och TV6 med säsongspremiär 23 november.

– Det känns väldigt kul att få möjligheten att inspirera till rörelseglädje genom Min Klassiker även i år. Det har varit ett tufft år där vi alla har behövt ställa om, anpassa oss och förhålla oss till både en ny vardag och vårt sätt motionera tillsammans. Vi är väldigt stolta över årets säsong och hoppas att den kommer tas emot väl av tv-tittarna, säger Michael Thorén, vd En Svensk Klassiker.

I tv-serien får tittarna möta fyra studenter som kämpar för att hitta en balans mellan träning och studier. Genom årslång coachning och med hjälp av En Svensk Klassikers fyra motionslopp strävar deltagarna efter att uppnå en långsiktig, hållbar och hälsosam livsstilsförändring. Deltagarnas mentorer Johan Olsson och Annie Thorén har tillsammans med programledaren Stephan Wilson följt, stöttat och inspirerat deltagarna under året.

– Serien har lockat fram ett fantastiskt idrotts- och hälsoengagemang hos målgruppen. Vi tror och hoppas att tv-serien har stor potential och möjlighet att inspirera, nå ut och motivera ännu fler människor att investera i en hållbar och hälsosam livsstil, säger Jörgen Sandahl, Marketing Director, Santander Consumer Bank.

Min klassiker sänds i fyra avsnitt och har premiär 23 november 21.00 på Viaplay, Viafree och TV6. Serien kommer att repriseras på TV3.

Årets deltagare i Min Klassiker:
Lotta Holmgren, 47 år, Gävle
Malin Källgren, 24 år, Göteborg
Rasmus Axelsson, 22 år, Växjö
Roosa-Maria Savonen, 21 år, Stockholm 

Bakom satsningen av Min Klassiker står Santander Consumer Bank tillsammans med En Svensk Klassiker.