Möt vår Klassikercoach

Här hittar du våra träningsprogram:

Lite om upplägget:

Programmen och träningspassen är på den nivån att du ska klara dig runt ditt klassiker lopp på ett bra sätt.
Vill du sen ha ett personligt träningsupplägg med specifika mål så kontakta gärna oss på Guided Heroes så hjälper vi till, vi är träningspartners till En Svensk Klassiker.

Löpning kommer vara en röd tråd genom hela din klassikerresa oavsett vilken klassiker du vill ta dig igenom. Det finns många anledningar till det men en av de största att man får bra betalt för tiden du lägger ner och den är lättillgänglig. En annan är att du bygger en tålighet för löpning som du sen har nytta av när vi växlar upp löpningen inför Lidingöloppet.
Som Klassikercoach tänker jag dela upp året på 3 delar där vi fokuserar på Vättern och Vansbro om lott, sen tar vi sikte mot Lidingöloppet för att sen köra Vasaloppet.
Ett ganska klassikt upplägg i klassiker sammanhang.
Du kan givetvis starta med vilket lopp du vill och hoppa in i programmet inför det loppet.
Ni kan även följa vår serie med tips och trix på En Svensk Klassikers sociala medier.

De kommande 3 månaderna så är det fokus på just cyklingen och komma i sin bästa cykelform lagom tills Vättern rundas lopp drar igång. Vi ökar sakta med säker mängden så du känner sig redo inför sitt lopp. Inför Vättern brukar riktmärket vara att du har 100 cykelmil i benen. Så det ska vi givetvis uppnå.

Jag kommer använda mig av borgskalan för att beskriva intensiteten på passen.
Här är en bild som bra förklarar Borgskalan:

Nu kör vi!

/ Patrik, Klassikercoachen