Lidingöloppet 2020 ställer om

2020 är ett mycket speciellt år och igår nåddes vi av beskedet att Lidingöloppet ställer om sina lopp p.g.a. COVID-19 viruset. Läs hela Lidingöloppet pressmeddelande här.

Under den sista helgen i september fylls Lidingö med över 30.000st förväntansfulla och taggade löpare från hela världen redo att ta sig an något utav Lidingöloppets tolv lopp. Ett scenario som dagens situation inte är genomförbart. Men det finns som tur är finns ändå möjligheten att springa;  Du som löpare kommer i höst kunna genomföra ditt TCS Lidingölopp på Lidingöloppets fina bana på Lidingö men med ett antal förändringar som de gör för att uppfylla Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Lidingöloppet kommer bland annat att låta dig själv bestämma när under en fyraveckorsperiod som du ska springa ditt lopp. Du som inte vill eller har möjlighet att springa ditt lopp på Lidingö kommer självklart kunna göra det på hemmaplan. Vi hoppas att du ställer upp! Både för din egen skull – för att det är kul och bra att ha en morot att träna för.

För dig som gör En Svensk Klassiker, Halva, Tjej eller Korta så kommer såväl ”På plats” som ”Hemma”-versionerna att kunna räknas in i klassikern, resultaten kommer att rapporteras in till En Svensk Klassiker efter det att tävlingsperioden är avslutad. Men du har också du möjlighet att tillgodoräkna dig loppen 2021 till både din klassiker 2020 samt 2021. Ett lopp kan alltså räknas i två olika klassiker. För att tillgodoräkna sig denna möjlighet behöver du inte ha haft en giltig anmälan till årets lopp.

En Svensk Klassikers mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och vi vet att våra lopp är en stor motivation för många att träna. Vi hoppas att ni trots gårdagens dagens besked fortsätter träna utomhus; frisk luft och motion är något som vi alla mår bra av och som behövs extra mycket i tider som dessa.

Ta hand om er, håll avstånd och fortsätt träna.

Med vänliga hälsningar
Michael Thorén
VD
En Svensk Klassiker


VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Kan jag tillgodoräkna mitt lopp i En Svensk Klassiker?

Ja, Lidingöloppet 2020 räknas som ett officiellt klassikerlopp. Väljer du att inte delta i år kommer resultat från Lidingöloppet 2021 i detta mycket speciella fall att kunna räknas in både i En Svensk Klassiker 2020 och 2021.

Jag har köpt ett klassikerpaket, vad händer nu.

Genomför du ett utav de alternativen Lidingöloppet har för 2020 så kommer ditt lopp att räknas precis som vanligt. Om du inte springer 2020 kan du kostnadsfritt flytta ditt klassikerpaket till 2021.

Jag är på väg att genomföra en Superklassiker. Vad händer nu?

De alternativ som Lidingöloppet har för 2020 kommer inte att ingå i superklassikern.

För frågor om anmälan eller andra frågor till Lidingöloppet:

Kontakta Lidingöloppet på info@lidingoloppet.se alternativt på telefon 08-765 26 15 (telefontid onsdagar 9-12) så hjälper de dig den vägen.


HÖR AV DIG TILL OSS

Har du fler frågor eller funderingar? Här kan du höra av dig till oss:

Se vårt frågeforum här: https://kundo.se/org/ensvenskklassiker/

Telefon: + 46 141 22 32 52

E-post: info@ensvenskklassiker.se

Facebook: https://www.facebook.com/ensvenskklassiker

Instagram: https://www.instagram.com/ensvenskklassikerofficiell