KlassikerTips från En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker skickar varje vecka ut nyhetsbrevet ”KlassikerTips”. Det är ett brev fullmatat med tips och råd till dig som är nyfiken på En Svensk Klassiker och de kommande loppen. Här kan du läsa de senaste KlassikerTipsen. Glöm inte att anmäl dig längst ner så får du dessa direkt till din mailkorg.

Läs våra nyhetsbrev

2019
Vecka 18

Vi är Oslagbara!
Vätternrundan närmar sig med stormsteg, just nu är det 21 dagar kvar till första klassikerloppet Tjejvättern och 27 dagar till Vätternrundan 300 km. Jag hoppas det känns bra i kroppen, både fysiskt och mentalt, för Vätternrundan är ofta en prövning för både och. Tänk på att jobba med många delmål, det brukar underlätta resan runt sjön. Annars har vi just nu en tid då träningsgarderoben får jobba mer än vanligt. När vädret varierar dag för dag så blir det lite svårare att klä sig inför träningsrundan. Mitt tips är alltid att klä sig enligt lager-på-lager principen, så att du kan stanna och ta av ett extra lager om det blir för varmt.

Vecka 17

Våren spirar och hjulen snurrar
Det är en underbar tid just nu; våren har gjort entré, körsbärsträden blommar och träningen går att variera maximalt. Du kan finslipa tekniken inför nästa års skidmoment, träna styrka på gymmet eller samla mil på sadeln. På instagram fylls #Ensvenskklassiker med bilder på cyklister och skidåkare – härligt att se att ni håller igång!

Vecka 14

Styrkeövningar för cyklister
Nu när cyklingen intensifieras blir också timmarna på sadeln fler och fler. För att timmarna på sadeln ska bli så härliga som möjligt – med maximal kraft och minimal värk – är det bra att komplettera med styrketräning.

Vecka 13

Målet – en livsstilsförändring
Nu kan du se den 4:e episoden av #MinKlassiker och vi lovar att du kommer bli berörd över våra grymma deltagare och deras kämparglöd. Ett lopp på 9 mil, mellan Sälen och Mora, som kräver att du gräver djupt inom dig och hittar styrkor du inte trodde fanns. Jag tror att många med mig känner igen sig i deras strävan mot målet.

Vecka 12

Med god planering kommer du förhoppningsvis 100 mil
Vårsolens värmande strålar har börjat titta fram runt om i landet och visst känner man att det går mot ljusare tider. Vi ser att fler och fler plockar fram sina cyklar inför Vätternrundan, nästa klassikermoment. Men har du inte kommit igång än så behöver du inte oroa dig.

Vecka 11

Vi vänder blicken mot våren och årets cykelutmaning
Vägen runt den vackra sjön Vättern bjuder på många minnesvärda upplevelser. Inte minst känslan av att befinna sig i en stor klunga med likasinnande cyklister och se solen gå upp över Sveriges nästa största sjö.

Vecka 10

Grattis alla nya klassiker
Tack Vasaloppet för fantastiska dagar i Fäders spår, och stort tack till alla er deltagare som varit med och skapat en härlig stämning i spåret. Jag hoppas att du under den här veckan tänkt tillbaka med stolthet på ditt lopp och din prestation.

Vecka 8

Välkomna till Mora och Vasaloppet!
Äntligen är det dags för Vasaloppsveckan och vi finns vi på plats på Vasaloppsmässan i Mora och ser fram emot att träffa alla glada klassikerdeltagare. Det är en stor milstolpe som är på väg att nås och ett tufft klassikermoment att checka av.

Vecka 7 

Grattis alla nya klassiker!
Det är en oerhört speciell känsla att gå i mål och veta att du i och med det är klar med din klassiker. Under ett års tid har du tränat, kämpat och målmedvetet jobbat för just den stunden och den känslan. Vi önskar alla som gick i mål med sin klassiker under Engelbrektsloppet ett stort, stort grattis.

Vecka 6

Dags för start
Äntligen är det dags för årets första klassikerlopp och i vanlig ordning är det Engelbrektsloppet i Norberg som inleder Klassikeråret. Vi förbereder oss på 50-års fest, 1969 kördes nämligen den första upplagan av Engelbrektsloppet.

Vecka 5 

Tips inför loppet
Du har nu tränat upp din stryka, kondition och finslipat tekniken. Vad mer finns att göra nu, såhär nära inpå loppet? Sista dagarna innan loppet kan det vara smart att ta det lite lugnare, men vila inte helt för då kan kroppen kännas lite seg när det väl är dags för start. Gå igenom du utrustning och kolla så att den är i gott skick.

Vecka 4 

Vi älskar längdskidåkning
Snön och kylan sprider sig runt om i landet och där det behövs är det är glädjande att höra att många har tillgång till välpreparerade konstsnöspår. I vår Facebookgrupp ”Vi som gör En Svensk Klassiker, Halva, Tjej och Korta” kommer dagligen rapporter från glada skidåkare från tillgängliga skidspår.

Vecka 2 

Välkommen 2019!
Nytt år och förhoppningsvis många nya läsare som tagit beslutet att i år genomföra En Svensk Klassiker. Det är inspirerande, motiverande – och en stor, varm gemenskap som väntar dig. För det är så som de flesta deltagarna beskriver sitt Klassiker-år.


2018

Vecka 50 – God jul och Gott nytt år!

Vecka 49 – Träningstips för din skidåkning

Vecka 48 Ge bort en aktiv julklapp

Vecka 47 Kostens roll för dina träningsresultat

Vecka 46Skrämmande siffror om vår kondition och hälsa

Vecka 45Förberedelser inför skidsäsongen


Nyhetsbrev

Nyhetsbrev
  • NYHETSBREV