Johan Olsson satsar på En Svensk Klassiker

Johan Olsson slutar med skidåkningen och satsar på En Svensk Klassiker 2017/18

I en direktsänd presskonferens på SVT-play meddelade idag skidåkaren Johan Olsson att han lägger ner sin elitsatsning och nu satsar på En Svensk Klassiker.

 

Vad ska du göra nu Johan?

– Jag ska göra En Svensk Klassiker, någonting som jag drömt om länge. Ni som känner mig vet att jag brinner för de här kulturmonumenten inom svenskt idrottsliv och kanske framförallt Vasaloppet. Så att jag nu får möjlighet att göra Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet tillsammans med Santander Consumer Bank som varit min sponsor i två år känns jättebra, säger Johan Olsson.

Att du kan åka skidor, springa och cykla det vet vi, men hur bra är du på att simma?

– Jag vet inte, det var nog 10 år sedan jag simmade sist. Så det säger ju säg självt, jag vet ju att man bli bra på det man gör och det gäller ju att träna mycket på det. Så det är nog simningen som jag känner kommer bli den allra största utmaningen även om det är kortast tid. Lidingöloppet och Vasaloppet är de grenar som jag känner mig allra mest trygg med i och med att jag är en ganska duktig löpare och ändå en helt okej längdskidåkare. Men just de här två första momenten som är nu känner jag lite, lite stress för såklart, säger Johan Olsson.

Blir det här med En Svensk Klassiker ett heltids jobb för dig nu?

– Jag ser fram emot att träffa mina fans under året och kunna göra de här monumenten som En Svensk Klassiker är inom svenskt idrottsliv. Det ska bli otroligt kul, säger Johan Olsson.

Johan Olsson. Foto: Santander Consumer Bank

Vi ser fram emot att få följa Johans satsning under året – stort lycka till!  

Texten ovan är ett utdrag från presskonferensen med Johan Olsson på SVT-play. Här hittar ni hela presskonferensen https://www.svtplay.se/video/13250436/svt-sport-extrasandningar/presskonferens-med-skidakaren-johan-olsson-12-apr-14-25