Ivan har gjort 40 klassiker

I samband med Lidingöloppet 2016 blev de första 40-årsklassikerna någonsin klara genom Ivan Linder, Uppsala och Lennart Johansson, Mariestad. Att känna sig nöjd med 40 klassiker det är inget för dessa herrar, utan P4 Västmanland hittade Ivan ute i Engelbrektsspåren och intervjuade honom under sändningen, när han som bäst höll på med sitt 30:e Engelsbrektslopp och nu är inne på sin 41:a Klassiker.

Annat var det 1971, samma år som de allra första Klassikerna fick sina diplom, när Ivan bestämde sig för att sluta röka. Han var då storrökare med en konsumtion på mellan 20 och 30 cigaretter per dag.

– När jag slutade gick jag också upp i vikt, och det ville jag inte, så jag köpte en cykel och började cykla lite motionslopp. Det var roligt, så det blev en racercykel och Vätternrundan första gången 1974, berättar Ivan.

Nu kan han summera bland annat 42 Vätternrundor och efter Lidingöloppet hela 40 genomförda Klassiker.
– Men jag är ingen tävlingsmänniska utan gillar mer känslan att fullfölja loppen. Jag har lätt för löpningen och cyklingen är en favorit, säger han.

Framför allt är det gemenskapen kring klassikerloppen som Ivan gillar. Lennart som är den andra som har gjort 40 klassiker vet vi även är anmäld till Öppet Spår under Vasaloppsveckan, så båda siktar mot 41 klassiker!

Här nedan kan ni lyssna på P4 Västmanlands intervju med Ivan under Engelbrektsloppet.

Lyssna på intervjun


Bild på Lennart och Ivan när de tog emot 40-års tavlan från En Svensk Klassiker under Lidingöloppet 2016.