ICA-klassikerns skidmoment pågår

Häng med och gör ICA-klassikern. Oavsett om du tränar för att göra någon av våra klassiker eller bara gillar att vara fysiskt aktiv kan du göra ICA-klassikern. Nu är skidmomentet igång och det spelar ingen roll om du inte har gjort de tidigare momenten, utan du kan börja idag och få tillgång till alla rabatter efter avklarad träning.

Detta är ICA-klassikern

ICA-klassikern består av samma grenar som En Svensk Klassiker och samma sträckor dvs Vansbrosimningen (världens största open water-lopp), Lidingöloppet (världens största terränglopp), Vasaloppet (världens största längdskidlopp) och Vätternrundan (världens största cykellopp). Skillnaden är att du i ICA-klassikern har flera veckor på dig för varje moment. Din närmaste skog, grusväg och simhall hjälper dig att kilometer för kilometer närma dig målet! Alla moment innehåller flera varianter som påminner om ursprungsgrenen, för att du ska kunna delta oavsett väder och förkunskaper.

Registrera aktivitet på icaklassikern.se

Registrera dig, håll koll på datum och fyll i dina prestationer på icaklassikern.se Här kan du också se alla dina belöningar. När du kommer i mål får du en länk till en frågetävling där du kan vinna en massa fina priser.

Vasaloppet – Skidor/Stavgång 90 kilometer: 6 veckor under 23 januari-26 mars

Här genomför du det 90 kilometer långa Vasaloppet* på sex veckor,precis var och när du vill. Även om snön smälter bort finns flera alternativ!

*Du som har koll på En Svensk Klassiker vet att man i skidmomentet kan välja mellan Vasaloppet 90 kilometer och Engelbrektsloppet 60 kilometer. I ICA-klassikern är det dock Vasaloppsdistansen som gäller.

Välj mellan: Längdskidor, stavgång, crosstrainer, rullskidor, rollerblades och kälke med stavar.

Har du redan påbörjat din ICA-klassiker så börjar dina 6 veckor räknas ner från och med den 23 januari 2017. Är du nyanmäld måste du börja ”skida” och registrera din aktivitet senast den 12 februari 2017 för att kunna vara med i skidmomentet.

Vätternrundan – Cykling 300 kilometer: 9 veckor under 10 april-2 juli

Under cykelmomentet avverkar du Vätternrundans 300 kilometer på nio veckor. Om du tar cykeln till och från jobbet, går på ett par spinningpass eller cyklar iväg på en och annan härlig utflykt märker du nog att kilometrarna passerar i högre takt än väntat!

Välj mellan: Vanlig cykel, spinning, testcykel och armcykel.

Har du redan påbörjat din ICA-klassiker så börjar dina 9 veckor räknas ner från och med den 10 april. Är du nyanmäld måste du börja cykla och registrera din aktivtet innan den 30 april för att kunna vara med i cykelmomentet.

Vansbrosimningen – Simning 3 kilometer: 6 veckor under 17 juli-24 september

Vansbrosimningens 3 kilometer har du sex veckor på dig att klara. Förhoppningsvis har de svenska utomhusvattnen nått en behaglig temperatur när det är dags, men är du inte sugen på att doppa dig finns det förstås fler alternativ än inomhuspoolen!

Välj mellan: Simning, kajak och roddmaskin.

Har du redan påbörjat din ICA-klassiker så börjar dina 6 veckor räknas ner från och med den 17 juli. Är du nyanmäld måste du börja simma och registrera din aktivtet innan den 13 augusti för att kunna vara med i löpmomentet.

Lidingöloppet – Löpning/Gång 30 kilometer: 6 veckor under 9 oktober-10 december

Ta dig igenom Lidingöloppets 30 kilometer på sex veckor. Kom ihåg att det är ditt tempo som gäller! Använd en stegräknare och räkna vardagssträckorna, eller ge dig ut i motionsspåret och plocka flera kilometer på samma gång.

Välj mellan: Löpning, joggning, gång, rullstol och löpband.

Har du redan påbörjat din ICA-klassiker så börjar dina 6 veckor räknas ner från och med den  9 oktober. Är du nyanmäld måste du börja springa eller gå och registrera din aktivtet innan den 29 oktober för att kunna vara med i löpmomentet.

Bli belönad längs vägen

Genom att investera tid och energi i din hälsa har du otroligt mycket att vinna. Framför allt är chanserna väldigt stora att du får ett friskare och längre liv. I takt med att du avverkar kilometrar och meter i varje moment får du erbjudanden och rabatter från ICA och ICAs partners.

Här anmäler du dig till ICA-klassikern.