Häng med på Skolklassikern 2018/19!

Skolklassikern ger barn och ungdomar en möjlighet att ha en hälsosam och aktiv skolgång, vi vänder oss till alla elever i årskurs F-6. Den är helt kostnadsfri och pågår till och med 10 maj 2019.

Skolklassikern uppmuntrar till rörelse på ett lekfullt sätt genom aktiviteterna skidåkning, cykling, simning och löpning. Utöver aktiviteterna får klassen resonera om balansen mellan kost, sömn och rörelse och de positiva effekterna på lärande genom energiutmaningar. Skolklassikern är både motiverande och lustfyllt.

Pep-dagen i hagaparken

Den 16 september var Skolklassikern på plats i Hagaparken på Pep-dagen, där Prins Daniels lopp gick av stapeln. Generation Pep är initiativtagare till denna Pep-dag då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv har stått i fokus. Hos oss var det massor av glada barn och unga som fick chansen att cykla mountainbike.

Vi delar Generation Peps vision som är att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Fysisk inaktivitet leder till en rad negativa hälsoeffekter. Fler behöver därför förstå och inse vikten av hur rörelse kan bidra till ett livslångt aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep har därför tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.

Tvillingarna William och Hugo är inne på sitt tredje år med Skolklassikern. Efter att ha avslutat Prins Daniels lopp på söndagen poserade de glatt med Prins Daniel.

Vid vår aktivitet fick många barn och unga testa på att cykla mountainbike!

 

FÖRGYLLER FRUKOSTBORDET

Just nu blir frukosten extra rolig då du hittar mer information om skolklassikern på baksidan av mjölkpaketen. Så se till att tipsa en klass om att gå med redan idag!

Information om Skolklassikern hittar du på mjölkförpackningarna just nu.

Starta redan idag

Anmälan och mer information hittar du på skolklassiker.se