Hanapee gör en tjejklassiker!

Hanapee, eller Hanna Persson som hon egentligen heter, är en 29 årig tjej från Sundsvall men som numera bor stadigt i Stockholm. Hon är influencer, bloggare, programledare, tv-producent, skribent och gör under 2018 En Svensk Tjejklassiker. Vi fick en intervju med henne efter att hon åkt Tjejvasan.

 

Stort grattis Hanna! Vi börjar med en klassisk sportfråga. Du har precis klarat skidmomentet, Tjejvasan 30 km, hur känns det?

– Stort! Ruset satte i de första fem timmarna efter loppet men nu när jag tänker tillbaka på att jag faktiskt åkte det där loppet jag bävat så mycket för känner jag mig så nöjd. Är dessutom supernöjd med min tid!

 

Hur kände du inför Tjejvasan? Har du skidåkningen i blodet och var lugn som en filbunke innan?

– Jag hade ju hypokondri i två veckor innan, och trodde att jag hade både hjärtsvikt och halstumör. Så man kan säga att jag var svinnervös faktiskt.

 

Vad var svårast innan? Teknikträning, att hitta snö eller något annat?

– Att hitta snö! Uppvuxen i Sundsvall tänkte jag i januari att ”nu måste den väl ändå komma!” men så kom aldrig snön. Men jag tror jag fick runt 6 mil på snö innan loppet, vilket var väldigt viktigt. Hade en tekniklektion tre dagar innan som gav mig mycket också.

Du fick chansen att testa att åka på ett par nya skinskidor från Madshus, hur var det?

– Fantastiskt. Hade hört att skidåkning var en materialsport men trodde inte det skulle vara SÅN skillnad. Skillnaden mellan min svärmors gamla skidor som jag åkte på tidigare och mina nya var natt och dag.

 

Beskriv ditt lopp, var det så trevligt i spåren som alla säger? Och framförallt; hur målgången?

– Första milen var fantastisk, otrolig pepp och hjälpsamt alla emellan. Jag hade hyfsat glid och kände mig som Kalla. Andra milen var lite slitig men ändå kul med mycket variation höjdmässigt i spåren, däremot sista 8 kilometrarna var fullkomligt vidriga. Men allt vägdes såklart upp av målgången med glädjetårar till den där Vasaloppsmelodin. Stort var det!

 

Vad skulle du gärna ha vetat innan som du nu som rutinerad Tjejvase-åkare nu vet om?

-Valla skidorna! Jag glömde ju det, eller tänkte typ inte på det. Och så vill jag bara säga att sista milen inte alls är nedför?!?! Förstår verkligen inte varför folk lurat mig till det? Den var helt flack och hemsk. Men allt var värt det.

 

Nästa moment är Tjejvättern, med 100 km landsvägscykling i juni. Vad tänker du inför det?Hur kommer ditt upplägg se ut?

-Cyklingen är jag mest nervös över eftersom det är så långt och att ramla på asfalt gör j**ligt ont. Jag ska få låna en riktig racercykel och tänker att det blir ett måste att öva på själva sitsen för att inte få ont i rumpan, ryggen och axlar. Sen går jag på spinning förstås.

 

Du har ju bestämt att 2018 ska bli ditt klassiker-år och du ska åka skidor 30 km, cykla 100 km, simma 1 km och springa 10 km, hur kommer det sig? Vad ser du mest fram emot?

-30-årskris tror jag. Vill att min kropp ska kännas snabbare och starkare än när jag var 19. Plus att det är ju KUL att ha något att göra som inte innebär att pimpla vin. Ser fram emot alla målgångar! Och diplomet förstås.

Stort tack Hanna och lycka till med träningen inför kommande lopp!

 

Vill du veta mer om Hanna hittar du henne här:

Följa Hanna via hennes blogg: https://blogg.ng.se/hanapee/

Gillar du Instagram bättre? Då hittar du henne här: https://instagram.com/hanapee