Gör En Svensk Klassiker på hemmaplan

ICA-klassikern går nu in på sitt andra år

Idag den 10 april startar den andra omgången av En Svensk Klassiker och ICA:s satsning ICA-klassikern. ICA-klassikern bygger på En Svensk Klassiker och dess lopp Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet samt Engelbrektsloppet/Vasaloppet med de fyra grenarna cykling, simning, löpning och längdskidor. Skillnaden är att med ICA-klassikern kan deltagarna avverka sträckorna på hemmaplan, på sina egna villkor, under flera veckor.

Satsning har utvecklats till ett av de större hälsoinitiativen i Sverige och som under första året lockades 39 000 deltagare mellan 18 och 74 år att röra på sig i över 42 000 km. För att ännu fler ska kunna delta får deltagarna i år även använda elcykel.

Vår vision är att göra Sverige och svenskarna friskare och vi vill motivera till glädje och motion året om. Genom att koppla samman detta med ICA hoppas vi kunna leda in fler på vägen till en hälsosam livsstil. Det är oerhört roligt att se att det är flera som gjort ICA-klassikern som och som nu har anmält dig till våra lopp för att öka på utmaningen, säger Michael Thoren VD En Svensk Klassiker.

Alla grenar har handikappanpassade alternativ. Nytt för i år är att de som önskar använda elcykel under cyklingsmomentet kan göra det, däremot är det då en längre stäcka som ska avverkas.

ICA-klassikern har utvecklats till ett av de större hälsoinitiativen i Sverige och lockade förra året över 39 000 deltagare i hela landet. Vi hoppas att kunna locka ännu fler deltagare i år och vår ambition är att få fler att börja röra på sig i vardagen och äta mer hälsosamt. Tanken med att införa elcykel är att nå en större målgrupp, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör på ICA Sverige.

Deltagarna väljer själva vilket moment de önskar börja med, och nu närmast är det cykelmomentet som startar den 10 april. ICA peppar deltagarna under tiden med förmånliga erbjudanden på varor och möjlighet att delta i olika tävlingar.

Läs mer om ICA-klassikern

Fakta ICA-klassikern
ICA-klassikern består av följande moment: 300 kilometer cykling, 3 kilometer simning, 30 kilometer löpning och 90 kilometer skidåkning. Varje moment ska genomföras under en begränsad tidsperiod men sträckorna kan genomföras i hur många etapper som helst inom tidsperioden. För mer information http://www.ica.se/halsa/ica-klassikern/.

Om En Svensk Klassiker
En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du inom en 12 månaders period skall skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern och Arbetsplatsklassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.