Fazer ny samarbetspartner till En Svensk Klassiker

– vill bidra till en god start på dagen

Goda och hälsosamma frukostvanor skapar en bra grund för dagen. Med det budskapet går Fazer in som ny partner till En Svensk Klassiker. I Fazers breda frukostsortiment finns bland annat växtbaserade produkter som müsli, gröt, granola samt smoothies och ett gediget utbud av brödprodukter som inkluderar fullkorn, surdeg men även andra frukostklassiker som Skogaholmslimpan.

– Vi vill bidra till att öka medvetenhet om betydelsen av sunda frukostvanor och mer rörelse. Det är därför både ett roligt och meningsfullt samarbete som vi har inlett med En Svensk Klassiker, där vi tillsammans ska inspirera till välmående genom en bra start på dagen med goda frukostvanor. En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning som handlar om glädje och gemenskap, värdeord som går bra ihop med våra varumärken och njutningsfulla frukostutbud, säger Hilda Björkman, marknadsansvarig Fazer bageri Sverige.

En Svensk Klassiker har i över 50 år motiverat hundratusentals människor i Sverige att röra på sig och träna, året runt och under hela livet. Här välkomnas såväl motionärer som elit att delta, där alla har sina egna mål att nå och ställer upp efter just sina förutsättningar. Glädje, svett och gemenskap i en fantastisk kombination och stoltheten efteråt är oslagbar. För att tillgodogöra sig träningen behövs också bra och nyttig näring. Bra mat som gör att man orkar med en aktiv vardag och fysisk träning.

–Vi är stolta och glada över vårt nya samarbete med Fazer. Vi hoppas kunna motivera nybörjare och motionärer att röra på sig lite till och skapa nya vanor för livet. Vi vill belysa vikten av rörelse och motion för ett friskt och hälsosamt leverne samt betydelsen av att ha olika målsättningar som motivatorer i vardagen, säger Michael Thorén, VD för En Svensk Klassiker.

Fazers frukostsortiment
Fazer har ett brett sortiment som passar bra till frukost: bröd från varumärkena Fazer och Skogaholm, flingor, gröt och müsli från Frebaco, smoothies från Froosh och havredryck från Aito. Läs gärna mer här.