Engelbrektsloppet 2017

I helgen genomfördes Engelbrektsloppet i Norberg och helgen avslutades med strålande solsken och några minusgrader – perfekt väder för underbar skidåkning. Engelbrektsloppet erbjuder de som gör En Svensk Klassiker, Halvklassikern och Tjejklassikern möjligheten att åka 6 eller 3 mil skidor i loppen Engelbrektsloppet, Kristinaloppet samt Engelbrektshalvan. Arrangörer har gjort ett kanonjobb med en ny bansträckning och bra skidspår trots brist på natursnö.

Från inställt till succé

Efter några vintrar med lite snö och efter förra årets inställda lopp var det ett beslutsamt gäng som satte sig ner och började sätta planerna för Engelbrektsloppets fortsatta utveckling. Första punkten var att säkerställa tillgången av snö och tack vare gemensamma insatser tillsammans med frivilliga i hela Norberg investerades i fler snökanoner. Det var räddningen för att kunna genomför loppet 2017.

– Efter att det blev inställt förra året var vi helt överens om att det skulle vi inte uppleva igen. Att nu stå här med ett deltagarrekord och höra alla glada tillrop från åkarna är fantastiskt, säger Lars Jacobsson från Engelbrektsloppet.

 

Banan fick ändras om från ursprungsplanen då bristen på natursnö var stor. Därför infördes en 15 km slinga som utgick från centrum och sedan vidare ut i skogen innan de vände tillbaka igen. Varvningen var mycket populär och publiken fick möjlighet att se och heja på åkarna flera gånger under loppet.

deltagarrekord

För första gången var det över 4000 deltagare anmälda till loppen, vilket är en stor succé och nytt deltagarrekord. Den nya satsningen på en sprinttävling på fredagen var uppskattad av både åkare och publik.

– Sprinten var verkligen en häftig upplevelse och det var roligt att det var så mycket publik på plats. Finalen höll riktigt hög kvalité och hade lika gärna kunnat vara en SM-final, säger marknadsansvarige Fredrik Persson

 

För de som var anmälda till förra årets inställda lopp, och som i samband med det skulle genomföra sin klassiker, tillgodoräknas årets resultat i skidloppet. Därför var det lite extra roligt att se alla gå i mål och äntligen få fullborda sitt mål och sin klassiker.

Vi säger stort grattis till alla deltagare som klarade av sitt skidmoment i sin klassiker och ett stort tack till arrangörerna av Engelbrektsloppet för ett kanonevenemang 2017. Vi ses nästa år igen!

Diplom & Medaljer

Visa upp din bedrift genom att beställa klassikerdiplom och medaljer!

Diplom & Medaljer