Engelbrektsloppet 2020 inställt

Tyvärr meddelar idag Engelbrektsloppet att de p.g.a snöbrist behöver ställa in årets lopp. För dig som gör En Svensk Klassiker/halva/tjej/korta och valt Engelbrektsloppet så tillåts du slutföra din klassiker genom att att åka loppet 2021 istället. Förutsatt att du var anmäld till årets lopp. Detta oavsett vilket lopp i klassikerordningen skidloppet skulle ha varit. Läs mer om hur du går till väga i informationen från Engelbrektsloppet i sin helhet här: https://www.engelbrektsloppet.se/nyheter/2020/1/24/engelbrektsloppet-2020-instllt-pga-snbrist

Alla deltagare kommer att få detaljerad information samt vidare instruktioner via sin e-post under dagen. Avsändare på mejlet är “Entrysystem”.

 

Engelbrektsloppet 2020 inställt

Efter en extremt mild vinter med temperaturer långt över det normala har vi idag tvingats ta beslutet om att ställa in alla våra vinterlopp den 7-9 februari 2020. I dagsläget saknar vi natursnö och inget omslag till kallare väder med rejäla snömängder finns i sikte, i tillräckligt god tid inför loppen. Därför vill vi informera alla våra deltagare om detta beslutet i så god tid som möjligt.

Totalt har vi endast haft ca 8 dygn med ihållande kyla, för att kunna producera konstsnö, denna säsongen vilket är mycket ovanligt. Den snömängd som vi har i dagsläget räcker inte för att kunna genomföra loppet på en nedkortad bana om ett 15 km varv. Trots att vi har gjort allt vi har kunnat med de resurser vi har tillgängliga så räcker det tyvärr inte denna väldigt milda vinter.

Som arrangör känns det naturligtvis fruktansvärt tråkigt och vi känner så klart med alla våra deltagare som förberett sig inför våra lopp.

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR ANMÄLD:

Som deltagare kan du välja mellan följande alternativ samt ta del av ett antal erbjudanden, se nedan.

  • 50% återbetalning av anmälningsavgiften (enligt Svenska Skidförbundets regler om inställt lopp p.g.a. snöbrist)
  • Flytta över din anmälan till våra vinterlopp 12-14 februari 2021
  • Skänka din anmälningsavgift till vår snöfond. (Vi jobbar med att utveckla vår kapacitet ytterligare för att kunna producera mer konstsnö i framtiden)
  • För dig som gör En Svensk Klassiker/Halva/Tjej eller Korta och valt Engelbrektsloppet så kan du slutföra din klassiker genom att åka loppet 2021 istället. Detta oavsett vilket lopp i klassikerordningen skidloppet skulle ha varit.
  • Du som har köpt vårt busspaket behöver inte göra något. Det kommer att återbetalas med 100%.

YTTERLIGARE ERBJUDANDEN TILL DIG SOM ÄR ANMÄLD:

Du kommer att få ta del av erbjudanden från Vasaloppet och våra egna sommarlopp i form av rabattkoder till de olika loppen 2020.

  • Vasaloppet, som en av arrangörerna i En Svensk Klassiker, vill erbjuda dig som är anmäld till Engelbrektsloppet möjlighet att istället köpa en startplats till 50 procents rabatt till något av loppen under Vasaloppets vintervecka 2020 (ej Vasaloppet 90 km 1 mars). Så att du kan fullfölja din eventuellt påbörjade klassiker. Läs mer om Vasaloppets vintervecka på www.vasaloppet.se
  • Rabatt om 25 % på anmälan till EngelbrektsTuren (mountainbike) den 19 juli 2020.
  • Rabatt om 25% på anmälan till Engelbrektslöpet (löpning, orientering) den 11 juli 2020.
  • Rabatt om 25% på anmälan till Engelbrektsrullen (rullskidor) juli 2020.