En Svensk Klassiker tecknar nytt 3-års avtal med Suez

En Svensk Klassiker och klassikerloppen; Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet skriver ett nytt gemensamt 3-års avtal med Suez. En Svensk Klassiker och loppen började redan 2014 arbetet mot att bli världens mest hållbara event tillsammans med Suez och är nu redo för att ta nästa steg i hållbarhetsutvecklingen.

​En Svensk Klassikers mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och uppmuntrar till en hälsosam livsstil med idrottande ute i naturen året om. Genom snöfyllda skogar, över grönskande slätter, i den porlande älven samt upp och ner i skogsterrängen genomförs varje år Sveriges största motions- och tävlingslopp Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Alla loppen ingår i En Svensk Klassiker och engagerade 2017 ca 180 000 deltagare.

Vi har redan börjat resan tillsammans med Suez och ser fram emot att nu ta nästa steg tillsammans. Men hjälp av deras expertis ska vi fortsätta att ligga i framkant och på sikt bli världens mest hållbara event. Vi lever, andas, jobbar, tränar och tävlar i symbios med naturen och därför blir det självklart för oss att göra allt vi kan för att minska vår miljöpåverkan, säger Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker.

–  Att få fortsätta samarbetet med En Svensk Klassikers är fantastiskt spännande, och vi ser stora möjligheter att bidra till att skapa hållbarhet i världsklass. I nära dialog med kunden centralt, liksom med de olika evenemangen, kommer vi kunna platsanpassa avfalls- och sorteringslösningarna ytterligare för att öka återvinningsgraden ännu mer, säger Ulf Gustafsson, försäljningschef, SUEZ.  Att vi dessutom förbättrat den kundportal där respektive evenemang kan följa sorteringsgrader, vikt per material mm. bidrar till att skapa större kontroll och möjlighet till uppföljning av hållbarhetsarbetet i vårt samarbete.

 

–   Sommaren 2013 blev vi på Vätternrundan första idrottsarrangemang i Sverige som certifierades enligt ISO 20121, så att vi nu tar nästa kliv tillsammans med Suez känns helt naturligt för oss. Några av våra viktiga hållbarhetsfrågor är att ständigt öka säkerheten för deltagare, funktionärer och bilister, minska miljöpåverkan från produkter och transporter samt att engagera deltagarna för minskad nedskräpning längs loppet, säger Sven Montelius Arrangemangschef på Vätternrundan

 

Kontaktpersoner för Miljö- och hållbarhetsfrågor på klassikerloppen:

  • Engelbrektsloppet, Elisabet Elmertoft, elisabet.elmertoft@structor.se, + 4673 050 3905
  • Vasaloppet, Mats Rylander, Mats.Rylander@vasaloppet.se, +4672 209 05 78
  • Vätternrundan, Sven Montelius, Sven.Montelius@vatternrundan.se, +46141 22 32 93
  • Vansbrosimningen, Britta Granberg, britta.granberg@vansbrosimningen.se, + 4670 889 20 31
  • Lidingöloppet, Johanna Ahlqvist, johanna@lidingoloppet.se, + 46 70- 286 79 78
  • En Svensk Klassiker, Harriet Tiderman Säfwenberg, harriet@ensvenskklassiker.se , +4670321 04 26

 

OM SUEZ

SUEZ erbjuder effektiva avfalls- och återvinningslösningar med fokus på kundens behov och långsiktig hållbarhet. Vi tar hand om allt restmaterial från kundernas verksamhet och förädlar det genom återvinning och/eller energiutvinning. I vår vardag är kundnytta lika med miljönytta.

Som en del av den internationella miljökoncernen SUEZ, med verksamhet i drygt 70 länder, är vi en samarbetspartner att räkna med. I Sverige finns vi på 66 orter, har ca 1 100 medarbetare, 57 egna återvinnings- och mottagningsanläggningar.

Vår verksamhet skapar inte bara värde för de kunder vi levererar återvinningstjänster till, utan även för tillverkningsindustrin och energisektorn genom att vi förädlar avfall till värdefull returråvara för nyproduktion. Tillsammans bidrar vi till den cirkulära ekonomin. För mer information – besök gärna suez.se

OM EN SVENSK KLASSIKER

En Svensk Klassiker har funnits sedan 1971 och är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du ska skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet inom en 12 månaders period. Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern, Special Olympics Klassiker och Arbetsplatsklassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.