En Svensk Klassiker tecknar 3-års avtal med Craft

 

En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning utöver det vanliga och kräver styrka, kondition och noggranna förberedelser för att lyckas med bedriften att under ett års tid genomföra fyra av Sveriges största lopp, inom fyra olika discipliner. För att genomföra En Svensk Klassiker ska du skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimning och springa Lidingöloppet.  För att förbättra förutsättningarna för våra deltagare har vi tecknat ett nytt 3-års avtal med Craft.

Det är väldigt glädjande att kunna teckna ett 3-års avtal tillsammans med Craft. De, precis som vi, andas och lever för träning och en aktiv vardag. De har kläder för alla typer av idrottande och av hög kvalité, något som vi självklart kommer lyfta in i vår nya klassikershop, säger Michael Thorén VD En Svensk Klassiker.

 

Även Craft, som designar och utvecklar plagg för konditionsidrottare på alla nivåer, ser fram emot ett fördjupat samarbete.

 

Vi gör en jättestor satsning på att nå ut brett i föreningslivet och detta samarbete med En Svensk Klassiker ligger perfekt i linje med den strategin. En Svensk Klassiker är ett väldigt starkt varumärke och gör ett fantastiskt jobb för att aktivera och motivera en bred målgrupp 365 dagar om året, säger Stefan Persson, VD Craft.

 

I början av året lanserade En Svensk Klassiker tillsammans med NeH en ny klassikershop online; shop.ensvenskklassiker.se. I samband med det publicerades även en ny grafisk profil till En Svensk Klassiker, en profil som är inspirerad av de fyra olika årstiderna och de fyra olika klassikermomenten; skidåkning, cykling, simning och löpning. Samarbetet med Craft innebär att vi nu kommer utöka utbudet av funktionella träningskläder i klassikershopen. Något som kommer kunna göra våra 10 000 deltagare ännu bättre förbereda inför och under sin stora klassikerutmaning.

 

Om Craft

Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för uthållighetssporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder och löparskor.

 

Om En Svensk Klassiker

En Svensk Klassiker har funnits sedan 1971 och är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du inom en 12 månaders period skall skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern, Special Olympics Klassiker och Arbetsplatsklassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.