Diplom & Medaljer

Din klassiker är värd att fira med en utmärkelse

Du som har genomfört någon av klassikerna kan beställa en utmärkelse för din prestation. I vår webshop erbjuder vi dig som genomfört någon av klassikerna inom en tolvmånadersperiod det ärofyllda diplomet med ditt unika klassikernummer, ett smycke eller klassikermedaljen. Klassikermedaljen finns även i olika valörer beroende på hur många gånger du erövrat den. Var du extra snabb i En Svensk Klassiker? Då har du möjlighet att beställa en Superklassikertrofé.

Diplom & Medaljer


KLASSIKERDIPLOMET

Diplomet instiftades 1971 och är en åtråvärd utmärkelse för motionärer och elitidrottare. För att få det numrerade diplomet och utmärkelsen En Svensk Klassiker, Tjejklassikern eller Halvklassikern, ska du under en tolvmånadersperiod fullfölja de fyra momenten, skidor, cykling, simning och löpning. Vilka lopp som krävs för de olika momenten och klassikerna kan du läsa här. När du har genomfört de fyra momenten registrerar du dig via vår formulär och numreringen av diplomen sker i den turordning som registreringsuppgifterna kommer till kansliet.

På diplomet står ditt namn, ditt unika klassikernummer samt dina tider som du genomfört loppen på. Det är signerat vår officiella beskyddare H K H Prins Daniel samt En Svensk Klassikers VD Michael Thorén.


KLASSIKERMEDALJEN

Den vackra klassikermedaljen kan du som genomfört de fyra klassikergrenarna beställa för att förgylla din prestation ytterligare. Det gäller även om du gjort klassikerloppen i din egen takt under flera år, eller om du gjorde dem under 12 månader. Klassikermedaljen finns i olika valörer beroende på hur många gånger du erövrat En Svensk Klassiker, Halvklassiker eller Tjejklassiker. Klassikerna räknas var och en för sig, för att uppnå en guldmedalj måste du genomföra tre klassiker inom samma distans.

 • Medalj brons, 1 genomförd klassiker
 • Medalj silver, 2 genomförda klassiker
 • Medalj guld, 3 genomförda klassiker
 • För En Svensk Klassiker finns även medalj i varierande valör samt emalj och årsnumrering från år 4 och uppåt


KLASSIKERSMYCKET

Köp eller ge bort ett av våra vackra smycken. De är speciellt designade för alla som genomfört En Svensk Klassiker, Tjej eller Halva. Smycket är beviset på styrka, uthållighet, hälsa och vilja!

Smycket föreställer en brudkrona i miniatyr och kan beställas i silver. Smycket levereras med silverkedja.

 • Silver 1,8 gram

Silverplatta med guldkrona, silverkedja.

 • Silverplatta 2,8 gram och guldkrona i 1 gram 18K.


SUPERKLASSIKERTROFÉN – EN EXTRA SNABB KLASSIKER

Var du extra snabb på En Svensk Klassiker? Då har du har möjlighet att beställa en Superklassikertrofé som är speciellt framtagen för Superklassikern.

För att beställa Superklassikertrofén gäller:

 • Du ska ha gjort de fyra loppen inom en period om ett år
 • Du ska ha registrerat ditt diplom med de fyra loppen
 • Herrar ska ha gjort loppen med en totaltid under 20 timmar
 • Damer ska ha gjort loppen med en totaltid under 24 timmar
 • Som skidlopp gäller bästa tiden i Vasaloppet eller Öppet Spår
 • Ett lopp kan bara ingå en gång per superklassiker
 • Superklassikertrofén går att beställa från 2012 och framåt.

TILL DIPLOM & MEDALJER


KLÄDER OCH TILLBEHÖR

Här kan du köpa snygga och användbara kläder för att visa att du tränar inför eller har genomfört en klassiker. I vår shop för kläder och tillbehör hittar du även flera snygga tillbehör så som bagar, vattenflaskor, handdukar med mera.

Kläder och tillbehör