Cykelhjälmar till hela klassen

Stort grattis till klass 3 på Mörsils skolan i Åre kommun som vunnit snabbhetspriset i Skolklassikerns Energiutmaning 1. Priset med cykelhjälmar till hela klassen kommer delas ut tillsammans med vår partner Crescent. Funderar du på att delta i Skolklassikern i år? Ingen fara du hinner fortfarande genomföra alla uppgifter, senast den 10 maj 2019 ska allt vara klart.  Läs mer på www.skolklassikern.se

I Skolklassikerns Energiutmaning 1   ska klassen ska reflektera över och utveckla sina kunskaper om trafikmärken och trafikregler som gäller när de cyklar till skolan. Detta gör de genom att bygga hela klassens cykelväg och presentera det på ett lämpligt sätt.

Om Skolklassikern

Skolklassikern är en helt kostnadsfri aktivitet för elever i årskurs F-6. Alla elever i klassen hjälps åt för att på hemmaplan tillsammans avverka hela distanserna som ingår i vart och ett av de olika motionsloppen inom ramen för En Svensk Klassiker. Dessutom får klassen tillsammans utföra olika klassikerutmaningar. När alla 4 tävlingsmoment är redovisade har klassen klarat av Skolklassikern. Vid sidan av de fyra obligatoriska tävlingsmomenten finns också fyra stycken pristävlingar som presenteras tillsammans med våra partners. Skolklassikern pågår fram till början av maj och du kan börja när du vill.

Skolklassikern har väckt mycket stort intresse från såväl elever, pedagoger som övriga samhället genom att uppmuntra till rörelse på ett lekfullt sätt.