Crescent stolt sponsor till En Svensk Klassiker

Det finns flera spännande samarbetspartners till En Svensk Klassiker, vi har valt ut några av dem för att berätta närmare och utförligare om vårt samarbete. Här nedan kommer en intervju med vår partner Crescent och marknadschef Johanna Smedberg, Cycleurope Sverige AB.

– Crescents vision är att bidra till en hälsosam och aktiv livsstil på cykel och det passar väl med En Svensk Klassikers arbete att göra Sverige och svenskarna friskare. Vi tror att vi kan göra ett bättre jobb tillsammans, istället för var och en för sig. Det gäller inte minst unga, där vi ser att Skolklassikern får igång våra barn att röra på sig. Det är i unga år vi lägger grunden till ett aktivt liv där rörelse blir något kul att längta efter – och det vill vi vara med och lägga grunden till. Det är också är bra för miljön om så många som möjligt cyklar genom livet istället för att åka buss eller bil.

– Det pratas cykel nu som aldrig förr. Särskilt när det gäller cykelpendling. Sportiga hybrider och fiffiga förvaringslösningar tar marknadsandelar från klassiska korgcyklar.

– Elcykeln är en helt ny dimension av mobilitet som sticker ut. Den trenden får oss att ställa bilen och utmanar hur samhället är uppbyggt när det gäller cykelvägar, parkeringslösningar liksom cykelförvaring i bostäder och på företagen. Allt fler ser en vinning i att medarbetarna kommer igång och cyklar. Förmånscykel är något som kommer starkt och vi spår fortsätter växa. Vi har byggt upp ett affärsområde specifikt för detta, för att göra det enkelt för företagen att satsa på sin personals hälsa.