Arla partner till Skolklassikern

Det finns flera spännande samarbetspartners till En Svensk Klassiker, vi har valt ut några av dem för att berätta närmare och utförligare om vårt samarbete. Här nedan kommer en intervju med Maja Nordström, ansvarig för hälsofrågor hos vår nya partner Arla, som är projektsponsor till Skolklassikern.

– Vi på Arla är partner i Skolklassikern för att vi är en stor mataktör och känner ett ansvar för att hjälpa folk att äta hälsosamt. Det hänger i sin tur ihop med en hälsosam livsstil där även rörelse, sömn och allmänt välbefinnande finns med. Det är roligt att Skolklassikern skapar ett sådant stort intresse och har blivit en morot för unga att röra på sig. Det finns ju ett socialt perspektiv i Skolklassikern också, att man gör saker tillsammans i klassen. Skolklassikern visar också vuxenvärlden vikten av att röra på sig.

– Mjölk innehåller mycket näring som unga människors kroppar. Några exempel är kalcium och protein, som bygger skelett och muskler, och Vitamin B12 som behövs för att immunförsvaret ska fungera normalt. Som ung bygger du upp din kropp och näringsämnena i mjölk fungerar som byggstenar – som också är viktiga för vuxna eftersom byggstenarna hela tiden byts ut i din kropp även som vuxen.

– Med start i höst kommer Skolklassikern att vara med på baksidan av mjölkpaketen med teman för de olika delgrenarna i Skolklassikern: Löpning, skidåkning, cykling och simning.

Läs mer om skolklassikern här: Skolklassikern.se