Anita har genomfört 25 Tjejklassiker!

I samband med Rosa Bandet-loppet på Lidingö firade Tjejklassikern 25 år! Tusentals tjejer sprang loppet, och i år kunde även män vara med för första gången i den mixade gruppen där halva anmälningsavgiften gick till Cancerfonden. Extra glädjande var det när Anita Ailasniemi kom springande mot mållinjen. Anita är nämligen den enda tjej som har genomfört alla 25 Tjejklassiker och de 25 tjejlopp som arrangerats på Lidingö.

Anita Ailasniemi bor i Kyrksten, som ligger norr om Kristinehamn i Storfors kommun. Idag har Anita gjort En Svensk Klassiker sex gånger och Tjejklassikern alla 25 gånger som den varit möjlig att genomföra. Vid målgången på Rosa Bandet-loppet mottogs Anita av En Svensk Klassikers VD Michael Thorén som uppvaktade med en specialgjord segerkrans och en vacker blombukett. Därefter väntade en intervju som kablades ut på storbildsskärmen.

Jag trodde inte att jag skulle få uppleva allt det här, att det var såhär stort, skrattar en pigg Anita direkt efter målgången.

Anita Ailasniemi är den enda tjej som har genomfört alla 25 Tjejklassiker och de 25 tjejlopp som arrangerats på Lidingö. Här tas hon emot av En Svensk Klassikers VD Michael Thorén i samband med målgången av Rosa Bandet-loppet i helgen.

 

Hur känns det att komma i mål för 25:e gången?

–  Varje gång är det lika dant, lika härligt hela tiden från start till mål.

Hinner du njuta något där ut?

–       Absolut, det är så fint och det är vatten och allt. Det är helt underbart, jag gillar naturen, säger Anita

Vilket klassikerlopp får du anstränga dig mest på? Vilken är den största utmaningen?  

–        Om det inte finns snö, och det är massor av vatten i spåret. Då är det utmanande och inte det lättaste att klara av det.

Har du någon speciell händelse på Lidingö som du kommer ihåg under dina 25 år här?

–       Det funkar så bra på Lidingöloppet, allt funkar här. Jag har tävlat med olika längder och i olika länder som i Danmark och Finland och här, men här är det bäst. Jag ska göra i alla fall 5 lopp till.

Vi säger stort, stort grattis till Anita som nu blir den första att få 25-års diplomet för TjejKlassikern! Vi ser fram emot ytterligare 5 år tillsammans på klassikerloppen.