Häng med på 2017 års häftigaste satsning!

I höst startar Special Olympics-klassikern, ett samarbete mellan En Svensk Klassiker och Special Olympics Sweden. Special Olympics-klassikern är en digital plattform där särskolor, idrottsföreningar och gruppboenden kan delta och göra klassikerns samtliga lopp tillsammans från sin hemmaplan. En spännande och rolig utmaning som bidrar till en friskare vardag!

Special Olympics-klassikern är en vidareutveckling av årets succé Skolklassikern, där närmare 10 000 elever i 138 kommuner deltog under premiäråret. Båda plattformarna innehåller lärande och inspirerande material med de olika idrotterna längdskidåkning, cykling, simning och löpning som bas. Tanken är att inspirera och motivera till ökad rörelseglädje, där gruppen tillsammans ska nå målet En Svensk Klassiker.

–       Vårt mål är att göra Sverige och svenskarna friskare, och vi har länge velat göra ett samarbete tillsammans med Parasport Sverige för att ge fler möjligheten att genomföra En Svensk Klassiker. Efter succéstarten med Skolklassikern fann vi det naturligt att införa Special Olympics-klassikern, eftersom vi alla vet alla hur viktigt det är med daglig motion för människors välbefinnande, säger Michael Thorén VD En Svensk Klassiker.

–       Att Special Olympics får en egen Klassiker känns helt fantastiskt! Special Olympics-klassikern kan göra att fler personer med utvecklingsstörning väljer ett aktivt liv och det är precis vad Special Olympics handlar om. Nu hoppas vi såklart att vår Klassiker blir väldigt uppskattad och får många deltagare, säger Linnea Björndahl, Special Olympics Sweden.

 

Missa inte starten i september, gör din intresseanmälan redan idag:

http://specialolympicsklassikern.se/

Special Olympics Klassikern är ett samarbete som möjliggörs tack vare En Svensk Klassiker, Special Olympics Sweden och ICA.

 


Om Special Olympics Sweden
Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommité (Parasport Sverige) är ett idrottsförbund som organiserar idrott för personer med rörelsehinder, synskada och utvecklingsstörning inom 18 olika idrotter. Förbundet leder också arbetet med Special Olympics, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.