Mariestads Alkoholfri är ny partner till En Svensk Klassiker

Vad passar bäst till en klassiker? En annan klassiker!Mariestads Alkoholfri är ny partner till En Svensk Klassiker, avtalet sträcker sig över tre år till 2024.

Gemenskap, inspiration och motivation. Det är tre nyckelfaktorer för populariteten hos En Svensk Klassiker. Vissa brinner för att slå nya personliga rekord, andra siktar på att genomföra loppen bättre än tidigare och några står med stor förtjusning på startlinjen för första gången. Sedan starten 1971 har över 100 000 flitiga motionärer och entusiaster genomfört någon av våra klassiker. Oavsett anledning är stoltheten efteråt oslagbar och Mariestads Alkoholfri går nu in som stolt sponsor till stunden efter målgång.

Partnerskapet kommer märkas på flera håll, bland annat kommer Mariestads Alkoholfri vara på plats under Vasaloppet, Vansbrosimningen och Lidingöloppet för att vara med och fira deltagarnas prestationer.

– Vi vill få deltagarna att aktivt njuta och koppla av efter sina prestationer. Mjölksyra och stumma ben blandas med glädjerus och stolthet. Vad kan då passa bättre än att belöna sig själv med en Mariestads Alkoholfri efter målgång? säger Maria Berggren, produktchef för Mariestads

– Vi på En Svensk Klassiker tror på ett hälsosamt leverne med en variation av träning, rörelse och avkoppling. Återhämtning efter ett träningspass och ett lopp är minst lika viktigt som själva utförandet. Vi vet att vikten av balans i livet är stor och många av våra deltagare njuter av en alkoholfri öl efter sina prestationer, säger Michael Thorén vd En Svensk Klassiker.

Om Spendrups/Mariestads Alkoholfri

Mariestads Bayerska Bryggeri grundades redan år 1848 och namnet markerade att bryggeriet var bland de första i Sverige som bryggde sitt öl enligt bayersk tradition. Först dracks Mariestads främst i Västsverige men några decennier senare var namnet känt av ölälskare över hela landet. Idag ägs Mariestads av Spendrups och är ett av Sveriges mest omtyckta öl.