Johan Grundin ny vd för En Svensk Klassiker

Nu är det klart med En Svensk Klassikers nya vd. Han heter Johan Grundin och kommer närmast från Google.

Årligen gör nära 10.000 människor någon av En Svensk Klassikers utmaningar En Svensk Klassiker, Halva, Tjej eller Korta. Verksamheten som startade 1971 har efter pandemin ökat takten ytterligare och tar nu sikte mot sina nästa 50 år, nu med Johan Grundin som vd. Johan Grundin har sin bakgrund inom bland annat bilindustri och konsumentvaror, närmast som marknadschef för Google Sverige. På En Svensk Klassiker blir fokus på att ta det starka varumärket in i framtiden och fortsätta skapa ett nav för folkhälsa.

– Försäljning, marknadsföring och affärsutveckling är mina styrkor, och idrott har alltid gått som en röd tråd i mitt liv. Jag brinner för motion och hälsa, både för individen och för samhället i stort. Min vision för En Svensk Klassiker är att fortsätta utveckla ett redan starkt koncept och skapa tydligt mervärde för deltagare, partners, kollegor och idrottssverige. Nu gör vi en spännande resa tillsammans mot nästa 50 år, säger Johan Grundin.

Staffan Movin, En Svensk Klassikers ordförande, om rekryteringen:

– En Svensk Klassiker som varumärke spelar en unik roll för att göra Sverige och svenskarna friskare. Med Johan Grundin i spetsen bygger En Svensk Klassiker tillsammans med de fem arrangörerna av klassikerloppen nästa nivå för fysiska och digitala upplevelser. Vi ser fram emot att göra en spännande resa tillsammans med dagens och morgondagens idrottsutövare och sponsorer”, säger Staffan Movin.

Johan Grundin tillträder den 1 januari, 2024.

Mediefrågor hänvisas till:

Staffan Movin, ordförande En Svensk Klassiker, 070-210 74 95.

Johan Grundin, ny vd En Svensk Klassiker, 073- 917 59 98.

Fakta Johan Grundin:

Bor: Sollentuna utanför Stockholm med fru och tre tonåringar.

Senaste klassikerloppet: Lidingöloppet 2023

Har gjort En Svensk Klassiker: Ja, som 25-åring.

Ser mest fram emot med nya jobbet: Att jobba tillsammans med passionerade kollegor för att utveckla En Svensk Klassiker vidare.

Fakta En Svensk Klassiker:

En Svensk Klassiker drivs gemensamt av de fem arrangörerna av klassikerloppen Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Årligen genomför ca 10.000 människor En Svensk Klassiker, Halva, Tjej eller Korta. Som en del av varumärket En Svensk Klassiker finns även Skolklassikern, Arbetsplatsklassikern och Min Klassiker.

Totalt engagerar de olika loppen cirka 180.000 deltagare per år och En Svensk Klassiker är en central del av organisationen Svenska Motionslopp. Svenska motionslopp har ca. 1,3 miljoner deltagare årligen.