Crescent och En Svensk Klassiker förlänger samarbetet till 2024

Crescent och En Svensk Klassiker förlänger samarbetet kring att göra Sverige och svenskarna friskare. Partnerskapet som inleddes 2016 förlängs med ytterligare 3 år och det nya avtalet stäcker sig till 2024. Crescent har liksom En Svensk Klassiker ett stort engagemang för att få fler barn och unga i rörelse, något som förverkligas genom det gemensamma initiativet Skolklassikern.

Skolklassikern har sedan starten fått 100 000 skolbarn i rörelse. Initiativet bygger på rörelse för alla och att få unga att röra på sig regelbundet, finna rörelseglädjen och hitta enkla vägar till vardagsmotion. De är en helt kostnadsfri aktivitet för elever i årskurs F-6. Alla elever i klassen hjälps åt för att på hemmaplan tillsammans avverka hela distanserna som ingår i vart och ett av de olika motionsloppen inom skidor, cykel, simning och löpning som ingår i En Svensk Klassiker.

  • Vi på Crescent är övertygade om att vi människor mår bra av att röra på oss och att grunden till rörelseglädje och goda motionsvanor skapas när vi är barn. Skolan har en viktig roll i jämställd hälsa och rörelse för alla, därför ligger Skolklassikern oss extra varmt om hjärtat.  Vi har sett att genom vårt engagemang kan vi göra skillnad och få fler barn i rörelse, säger Johanna Smedberg, Marknad- och affärsutvecklingschef på Crecsent.

Förutom att lyfta cykling som ett viktigt bidrag till en ökad folkhälsa så har Crescent ett stort engagemang i säkerhet och trygghet. Elever som genomfört Skolklassikern har fått möjlighet att lära sig om hur man utrustar sin cykel på rätt sätt för att synas och hur man cyklar säkert. För att få elevernas idéer och tankar om hur deras drömcykel ser ut har man utlyst en designtävling. Årligen har en vinnare utsetts som fått sin drömcykel levererad från cykelfabriken i Varberg.

  • Vi är jätteglada att få fortsätta vårt framgångsrika samarbete med Crescent, där vi gemensamt vill arbeta vidare med att sätta Sverige och svenskarna i rörelse samt bidra till en förbättrad folkhälsa, säger Michael Thorén, vd på En Svensk Klassiker.

Om Crescent

På den svenska västkusten har vi tillverkat kvalitetscyklar för nordiska förhållanden sedan början av 1900-talet. I vår fabrik i Varberg designar och bygger vi 100 000 cyklar om året. Cyklar som tar dig från förskolan till jobbet till affären och på livets äventyr. För oss på Crescent innebär cykeln folkhälsa, glädje och frihet. Elcykeln har blivit en ny dimension av aktiv mobilitet som ger oss möjlighet att ställa om till en grönare och mer hälsosam framtid.

Om En Svensk Klassiker

Gemenskap, inspiration och motivation. Det är tre nyckelfaktorer för populariteten hos En Svensk Klassiker. En Svensk Klassiker är en idrottsutmaning utöver det vanliga där du inom en 12 månaders period skall skida Engelbrektsloppet eller Vasaloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. Vår mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern och ICA-klassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.