”En natt kan få dig att omvärdera livet”

Från hjärnblödning och besked om hjärntumör till att ställa upp i En Svensk Klassiker. Genom #Yoloklassikern får vi följa Julia Andréns inspirerande resa. #Yoloklassikern är en programserie med fokus på möjligheter framför risker samt levnadsglädje, utmaningar och vänskap.

Bakom produktionen finns Sverige Springer och produktionsbolaget Starbay – som även har producerat Salminggenen – i samarbete med En Svensk Klassiker och Hjärnfonden där Julia jobbar aktivt med insamling av pengar.

Läs mer om Julia Andrén och #Yoloklassikern: ”Ska jag gräva ner mig i risken eller ta vara på chansen?”

#Yoloklassikern avsnitt 11

Tjejerna i #Yoloklassikern begav sig till Vansbrosimningen och Öppen Älv för att klara av deras tredje och näst sista moment i En Svensk Klassiker.  3000 meter simning i öppet vatten blev en utmaning.

#Yoloklassikern avsnitt 10

Skratt, svett och tårar blev det mycket av då tjejerna i #Yoloklassikern tog sig an Vätternrundan 315 km! Nervositeten och förväntningarna var höga inför starten på natten. Matstoppen blev höjdpunkter man såg fram emot. Magiska omgivningar och en soluppgång man aldrig glömmer. Tjejerna fick en grym support från coacherna Anna & Emil Jönsson Haag och teamwork var mottot längs hela vägen.

#Yoloklassikern avsnitt 9

Julia Andrén och tjejgänget träffas för att träna på att simma i öppet hav för första gången inför Vansbrosimningen.  Det blir många skratt när våtdräkterna åker på och därefter ger simcoachen Josefine Jangvert tjejerna några övningar på land. Därefter hoppar alla i det kalla vattnet för att ta några simtag närmare den stora utmaningen – Vansbrosimningen.

#Yoloklassikern avsnitt 8

Julia Andrén och tjejgänget förbereder sig inför höstens utamaning i En Svensk Klassiker – Lidingöloppet. Tillsammans med deras coach Anna Jönsson Haag blir det därför intervaller i sanden i Höllviken. I brist på backar använder man de fina stränderna som är lika effektiva som utmanande för att förbereda sig inför Lidingöloppet.

#Yoloklassikern avsnitt 7

I Yoloklassikerns sjunde avsnitt är det dags för de sista förberedelserna inför En Svensk Klassikers nästa etapp, Vätternrundan. Tjejernas coach, Emil Jönsson Haag, repeterar med gänget efter introduktionen i Varberg. Vad är egentligen höger och vänster, hur meddelar man att klungan bör sakta ned och kanske det viktigaste av allt – stopp?

#Yoloklassikern avsnitt 6

Det har blivit dags för Julia Andrén och gänget att öva upp tekniken inför Lidingöloppet som väntar i höst. Tillsammans med coachen Anna Jönsson Haag får tjejerna värdefulla tips om hur de kan bli bättre löpare.

#Yoloklassikern avsnitt 5

Femte avsnittet av Julia Andréns resa mot En Svensk Klassiker. Resan mot delmål två i En Svensk Klassiker, Vätternrundan. Julias kompisgäng befinner sig i Varberg där man får hjälp en elitcyklisten Tilina Levin. Torrcycklingen som innebär att cykla utan cykel blir en skrattfest samtidigt som gänget förbereds på vad som komma skall. Att bli bekväma med att cykla i klunga med varandra.

#Yoloklassikern avsnitt 4

Julia och kompisgänget beger sig till Varberg där Crescents fabrik ligger. Det har blivit dags för introduktion till racingcykeln inför Vätternrundan. För många är det första gången medan andra testat förut. Samtliga är dock överens om att Vasaloppet var en baggis om man tänker på det som stundar.

#Yoloklassikern avsnitt 3

Den första stora utmaningen i #Yoloklassikern – Vasaloppet. Enorm pepp, ångest för repet med stort R, tårar, skratt, en otrolig vänskap och ett oväntat möte. Det här avsnittet vill ni inte missa! 

#Yoloklassikern avsnitt 2

Nu kliver Anna och Emil Haag Jönsson på allvar in i #Yoloklassikern för att coacha Julia och hennes kompisgäng. De bjuder på smarta tekniktips som gör stor skillnad snabbt. Något som kommer bli otroligt viktigt när den fösta utmaningen – Vasaloppet – i En Svensk Klassiker står för dörren.

#Yoloklassikern avsnitt 1

Vi tar avstamp i träningen inför Vasaloppet där tidigare elitåkarna Anna och Emil Haag Jönsson möter upp i fjällen för att coacha Julia Andrén och kompisgänget som hängt på utmaningen.