Sista-minuten-tips inför Vätternrundan

Vätternrundan närmar sig med stormsteg – eller ska vi kanske säga i rullande full fart. Här serverar vi ett antal praktiska sista-minuten-tips för dig som ska delta, och speciellt för sig som är med för första gången.

Många människor och mycket logistik. Det är lätt att tappa bort sig när det gäller praktiska saker, såsom parkering, förlorade värdesaker, direktanmälan och nummerlappsuthämtning. Så vi tar det i bokstavsordning för att du ska ha full koll och vara fokuserad på loppet när du rullar över startlinjen. Här hittar du även Vätternrundans Eventguide. Eventguide

Bevakad cykelparkering finns i anslutning till Folkets Hus och är öppen under tiden som mässan är öppen och loppen pågår. Finns även i anslutning till gruppförläggningarna.

Borttappade eller kvarglömda saker återfås – om de lämnats in – i Vätternrundans kansli, Folkets Hus eller hos polisen. Kontaktuppgifter till kansliet: info@vatternrundan.se

Buss i Vätternrundans regi går runt i Motala lördag-söndag 9-10 juni och fredag-lördag 15-16 juni. Att åka med är gratis.

Byte av starttid sker vid stationen ”Ändringar” på evenemangsområdet.

Camping finns på Råssnäsudden – Vätternrundans egen camping – och Staffanstorps Camping i södra delen av Motala. Enklare övernattning kan också ske i Team Sportia-hallen och Sporthallen. Kontakta de två första på:

Camping.vr@gmail.com

camping@maif.org

Cykelservice finns vid Shimano Service Center på evenemangsområdet.

Diplom hämtas gratis vid ”Nummerlappar” på evenemangsområdet efter genomfört lopp. Går även att skriva ut från ”Mina sidor” under fliken ”Historik” på Vätternrundans hemsida guide.vatternrundan.se.

Direktanmälan för de olika loppen görs där du hämtar ut nummerlappen.

Dusch och omklädning sker i Zederslundsskolan och Sporthallen efter samtliga lopp utom MTB-Vättern. Där gäller endast dusch i Sporthallen.

Fotografering sker av företaget Sportfotograf som tar bilder på alla och kan köpas online efteråt. Se till att ha nummerlappen väl synlig så ökar chansen för att allt blir rätt.

Följebilar är inte tillåtna, varken privata eller företagsbilar. Följa deltagarna är lätt via appen RaceONE, sms eller guide.vatternrundan.se. För att följa via sms, skicka ett sms med koden för aktuellt lopp, mellanslag och startnummer till 72456, så får du löpande tidrapporter under loppets gång.

Första hjälpen-personal finns i alla depåer under loppen och på evenemangsområdet. Hjärtstartare finns på evenemangsområdet och i flertalet av följebilarna.

Försäkrad är du tack vare att organisationen Vätternrundan har försäkrat alla deltagare i en kollektiv olycksfallsförsäkring hos Folksam.

Kontanter hanteras inte under Cykelveckan sedan förra årets tävling. Kort eller Swish är det som gäller.

Massage finns att få i samtliga depåer och ingår i startavgiften.

Mat och dryck finns att få under loppen. Läs mer exakt var på guide.vatternrundan.se.

Medalj ges till alla som fullföljt något av loppen direkt efter målgång. De som fullföljer sitt 5:e, 10:e etc lopp hedras med särskilda medaljer.

Merchandise finns att köpa i Stadiumbutiken på evenemangsområdet samt på Stadium.se.

Nummerlapp och chip hämtas vid nummerlappsutdelningen senast 60 minuter före start. Chippet fäster du på högra sidan av hjälmen.

Parkering hittar du genom att följa skyltningen till Vätternrundans parkeringar Norr och Syd.

Resultat från loppen kan du ta del av i Folkets Hus och Stadsparken, samt i appen RaceONE och på hemsidan guide.vatternrundan.se.

Sextimmarsregeln innebär att du måste vila minst sex timmar efter fullföljt lopp innan du sätter dig bakom ratten och kör hem från Motala. Poliskontroller sker vid varje utfart och stäms av mot Vätternrundans tidsregistrering av målgången. Detta görs för både din egen och andras säkerhet!

Startbevis behövs för att få ut nummerlapp och chip, och du behöver scanna ditt startbevis, digitalt eller i pappersform, vid nummerlappsutdelningen. Startbeviset hittar du på ”Mina sidor” på guide.vatternrundan.se.

Toaletter finns på evenemangsområdet på Stora Torget och i alla depåer.

Värdesaksinlämning sker i informationen inne i Motala Folkets Hus, där du kan lämna in mindre värdesaker före loppet.

WiFi är gratis och fungerar i området kring Stora torget och evenemangsområdet.

Överdragskläder lämnas före start i anslutning till Folkets Hus och under loppet i depåerna längs banan.

 

Lycka till!