Assistancekåren

Assistancekåren, Sveriges marknadsledande och enda helt rikstäckande bärgnings- organisation, är partner till En Svensk Klassiker sedan 2014.

-Vi är glada att få nöjet att stödja denna anrika Klassikern för motionssverige, säger Kenneth Gustavsson, reklamansvarig på Assistancekåren.

– Vi ser kopplingen på flera punkter: att motionera är en positiv trend som dessutom är nödvändig för allas allmänna hälsa. Assistancekårens bärgare jobbar i en tuff miljö, dygnet runt, året om, i alla väder.

– Då är det än mer viktigt att sköta om sin kropp för att klara av att jobba i stressiga trafiksituationer, där det verkligen gäller att behålla lugnet och vara skärpt. Vår ambition är att implementera Arbetsplatsklassikern inom vår organisation, öka medvetandet om motionens betydelse för den egna hälsan, fortsätter han.

– Assistancekåren är en äkta klassiker för Sveriges bilister! ”Kåren” är ett begrepp Inom Sveriges bärgningshistoria: Räddningskåren var pionjärerna och startade 1947, Bärgningskåren tog vid 1965, för att sedan omvandlas till Assistancekåren 1992.

-Logistiken kring loppen måste fungera till 100%. Upp till 500.000 personer är involverade på olika sätt i de olika loppen. De flesta tar sig till tävlingarna via fordon, bil eller buss. Det är viktigt att snabbt och kvalitativt kunna vara behjälplig om något skulle inträffa med fordonet till och från loppen. Assistancekåren finns på 160 orter i landet och har kapaciteten för detta.

Om Assistancekåren

Assistancekåren utför en heltäckande bilassistans – Dygnet runt, året om: Bärgning, starthjälp, låsöppning, jourreparationer och transporter av motorcyklar, personbilar, lastbilar, bussar och grävmaskiner – kort sagt alla fordon. Våra bärgare ordnar också fram olika specialresurser som kan behövas i förekommande fall.