Leverantör

Suez

En Svensk Klassiker och loppen Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet satsar på att bli bäst i världen på hållbarhet. Det är ambitionen med samarbetet mellan En Svensk Klassiker och återvinningsföretaget SUEZ. Målet är att höja avfallshanteringen till en ny nivå av effektivitet och miljöriktighet.

– Allt fler erövrar En Svensk Klassiker och det är bra för folkhälsan och naturligtvis jätteroligt för oss. Vi har jobbat hårt för att göra avfallshanteringen och återvinningen effektivare. Det går inte att ha små ambitioner i det här fallet, så nu har vi bestämt oss för att bli världsbäst vad gäller hållbarheten för de fem loppen, forsätter Michael Thorén, VD En Svensk Klassiker. Loppen uppfyller redan de tuffa kraven för att certifieras som Miljömärkt Event enligt kriterier från Håll Sverige Rent

OM SUEZ

SUEZ är ett av landets ledande företag inom återvinning och avfallshantering. Med 1 100 medarbetare, 66 lokalkontor och egna behandlingsanläggningar erbjuder SUEZ effektiva, miljöriktiga lösningar med fokus på nytänkande och långsiktig hållbarhet. Genom att välja SUEZ får du en nära och engagerad partner med lokal kompetens. Samtidigt drar du nytta av deras erfarenhet som en internationell aktör inom avfallshantering.