Deltagarna i serien Min Klassiker cyklar Vätternrundan digitalt

Det var i början av februari som andra säsongen av sociala medie-serien Min Klassiker släpptes. Serien där fyra studenter tar sig an En Svensk Klassiker med en gemensam strävan att hitta en balans mellan träning, hälsa och studier. När den traditionella Vätternrundan ställdes in till följd av corona-pandemin har aktörerna bakom projektet, Santander Consumer Bank och En Svensk Klassiker, valt att istället låta studenterna genomföra Vätternrundan digitalt.

  • 315 kilometer cykling, inomhus, digitalt, på en och samma dag – det är en tuff utmaning men helt klart genomförbar. Deltagarna kommer att cykla hela distansen via den digitala plattformen Zwift. Vi hade flera olika alternativ att välja mellan, men slutligen landade vi i att den här lösningen var den bästa. Vi ska göra allt vi kan för att det ska bli så likt den vanliga Vätternrundan som möjligt, säger Michael Thorén, vd, En Svensk Klassiker.

De fyra studenterna coachas av skidlegendaren Johan Olsson, triatleten Annie Thorén och programledaren Stephan Wilson. De förändrade förutsättningarna har inte satt stopp för deltagarnas träning, de har fått digital coaching och värdefulla tips för att hålla motivationen uppe.

  • Det är så klart trist att årets deltagare inte får uppleva Vätternrundan som vi är vana vid, men vi måste komma ihåg att vi inte bara gör satsningen för loppen, utan för att våra studenter ska finna en hållbar och hälsosam livsstil. Vi är väldigt tacksamma för att vi kan genomföra serien trots situationen vi befinner oss i, just nu är det kanske viktigare än någonsin att inspirera till träning, säger Martin Brage, vd, Santander Consumer Bank Sverige.

Deltagarna kommer gemensamt att starta Vätternrundan klockan 19:30 den 12 juni. Det kommer finnas möjlighet att följa delar av deras lopp på Instagramkontot @minklassiker och via Vätternrundans livesändning som startar klockan 14:00 lördagen den 13 juni.

Santander Consumer Bank är stolt huvudsponsor till En Svensk Klassiker sedan 2016. Tillsammans jobbar vi aktivt och gemensamt för att inspirera människor att investera i en hälsosam livsstil. Genom serien #MinKlassiker hoppas vi motivera och inspirera fler till träning och rörelse.